Салат з вареного буряка з руколою
(покроковий рецепт з фото)
Цей незвичайний салат з вареного буряка з моцарелою і сирним сиром подають в кращих ресторанах світу. Приготувати його в домашніх умовах можна дуже легко, а всі продукти є в будь-якому супермаркеті.
Приготувати салат з вареного буряка можна різними способами. Ми звикли бачити буряк з сиром, часником або волоськими горіхами, але цей салат з вареного буряка дуже незвичайний і за смаком здивує навіть досвідченого гурмана. Буряк відмінно поєднується з руколою і горіхами, а заливка з соусу "песто", сирного сиру і моцарели розкриває і підсилює аромат всіх інгредієнтів. Дуже смачний і легкий салат виходить.
- Буряк - 1 штука
- Рукола - 50 грам
- Пармезан - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Соус песто - 30 грам
- Кедрові і волоські горіхи - 20 грам
- Оливкова олія - 30 грам
1. Відразу відправляємо буряк варитися в шкірці. На це піде близько 40 хвилин, після чого буряк занурте в холодну воду і зніміть з неї шкірку.
2. Соус "песто" можна придбати в будь-якому супермаркеті. Беремо рукколу, моєму її і рвемо в хаотичному порядку. Викладаємо на блюдо, а під неї капає в декількох місцях соус.
3. Натираємо на тертці буряк, викладаємо її поруч з руколою.
4. Змішуємо моцарелу з сирним сиром.
5. Додаємо столову ложку соусу "песто" .
6. Все акуратно перемішуємо і залишаємо, це буде наша "заливка" .
7. Посипаємо рукколу і буряк кедровими і волоськими горіхами.
8. А зверху поливаємо раніше підготовленої заливкою з сиру і соусу. От і все, салат з вареного буряка готовий!