Салат з пекінської капусти та сухариків
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, смачний овочевий салат відмінно підійде до будь-якого гарніру. Розповім, як приготувати салат з пекінської капусти та сухариків. Його можна зробити на сніданок, обід, вечерю або для легкого перекусу.
Коли на ринку ще немає весняної білокачанної капусти, мене рятує пекінська капуста. У салат кришу тільки м'які листочки. Вона добре поєднується з будь-якими овочами, м'ясом, фруктами, зеленню. Її смак не сплутаєш ні з яким іншим.
- Пекінська капуста - 300 грам
- Томати - 2 штуки
- Зелень - 1/2 пучка
- Хліб - 3 скибочки
- Соняшникова олія - За смаком
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
1. Хліб нарізаю скибочками завтовшки близько 1 см, потім подрібнюю їх кубиками. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, викладаю хліб, обсмажую до рум'яної скоринки.
2. Пекінську капусту мою і нарізаю тонко, використовую тільки м'яку частину.
3. Томати гарненько мою, потім розрізаю на 4 часточки (у мене маленькі томати, а якщо великі, то нарізаю меншими шматочками).
4. У салатник викладаю пекінську капусту, додаю сухарики і томати, солю.
5. Заправляю салат майонезом (можна сметаною), гарненько перемішую і відразу подаю до столу.