Салат з курячим м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
В оригінальному рецепті салату були овочі та сухарики, мені ж спало на думку доповнити його м'ясної складової, завдяки чому він став більш ситним. Розповім, як приготувати салат з курячим м'ясом.
Сухарики готую самостійно з вчорашнього хліба. Якщо робите салат заздалегідь, то заправте його майонезом, а сухарики покладіть окремо і тільки перед подачею додайте в блюдо. Курку краще обсмажити або запекти, можна брати будь-які частини тушки.
- Куряча грудка - 1 штука (запечена, копчена або варена)
- Салат - 4 пучка (використовую різні за кольором)
- Кріп - 1 пучок
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Яйця - 4 штуки
- Майонез - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Кнопка - 3-4 скибочок
1. Курячі грудки розбираю на частини і нарізаю невеликими шматочками. Я беру запечену, яка залишилася від вечері. Можна брати копчену.
2. Салат мою, обсушую і руками рву, додаю салат в миску до курки.
3. Мою зелена цибуля і кріп, сушу паперовим рушником, подрібнюю і кладу в салатник.
4. Яйця відварюю в холодній воді 5-7 хвилин після закипання, потім остуджують і нарізаю півкільцями.
5. Заправляю салат майонезом, за смаком солю і перчу. Гарненько перемішую і відправляю на 10 хвилин в холодильник.
6. Батон нарізаю кубиками і обсмажую на сковороді з рослинним маслом. Додаю сухарики безпосередньо перед подачею на стіл, ще раз перемішую. Смачного!