Салат з консервованої сайри
(покроковий рецепт з фото)
Для зимового періоду відмінно підходять салати з додаванням консервованої риби. Цей варіант дуже простий. Салат викладається шарами, з його приготуваннями впорається навіть початківець кулінар.
Якщо вам цікаво, як приготувати салат з консервованої сайри, то обов'язково придивіться до цього рецепту. Такий листковий салат стане прикрасою будь-якого столу, навіть святкового. Можна взяти цей салат на замітку для новорічної вечері. Тільки не переборщіть з майонезом, щоб страва не було занадто жирним.
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Щебетання (банку) - 1 штука
- Сир голландський - 100 грам
- Морква - 2 штуки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оцет (9%) - 90 мілілітрів
- Майонез - За смаком
У невелику каструльку влийте чисту питну воду і закип'ятіть її. Всипте в каструлю промиту під проточною водою гречану крупу і варіть на повільному вогні до повної готовності. Присолите трохи готову кашу.
Баночку консервованої сайри откупорьте і акуратно злийте з неї зайву рідину. Рибу дістаньте з баночки і викладіть в піалку. Потім розімніть її виделкою, щоб не залишилося великих шматків.
Морквину вимийте і поскоблите ножем, щоб очистити її від шкірки. Натріть моркву на крупній тертці. Розігрійте в сковорідці олію і на середньому вогні обсмажте овочі до м'якості. Цибулю очистіть і наріжте, замаринуйте в оцті на двадцять хвилин. Викладіть в миску шар гречки, маринований ріпчаста цибуля і половинку обсмаженої морквини.
Наступний шар - це консервована сайра. Зверху змастіть рибу майонезом. Якщо ви хочете, щоб салат був менш калорійним, то просто вибирайте знежирений майонез, або будь-який інший соус.
Зверху майонезу викладіть залишок пасированого на рослинній олії моркви.
Курячі яйця відваріть так, щоб жовток і білок можливо було натерти на тертці. Для цього покладіть яйця в чисту водичку в каструльці, поставте на плиту і відварюють десять хвилин після того, як вода закипить. Опустіть яйця в крижану воду, щоб легше їх почистити. Відокремте білок від желточка і натріть його на крупній тертці. Викладіть поверх морквини.
Будь-який твердий сир на натріть на тертці і викладіть зверху яйця. Ви можете взяти сир гострий, або з прянощами, тоді ви зможете надати салату пікантний присмак. Поверх сиру натріть яєчний жовток на дрібну тертку.