Салат з баклажанів та огірків
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі ще один рецепт легкого овочевого салату. Баклажани, огірок, перець, морква… Соковитий і хрусткий, він стане відмінною холодною закускою до будь-якої трапези.
В останні теплі дні літа, що минає готуємо смачний, ситний, в міру гострий салат. Заправка з рослинної олії, оцту, солі, цукру і чорного меленого перцю додає йому пікантність і кисло-солодку нотку. Такий салат можна подати і як гарнір до м'яса або риби. За бажанням часник можна не класти, а соняшникова олія замінити оливковою.
- Баклажан - 1 штука
- Огірок свіжий - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Один великий баклажан помийте, очистіть і наріжте соломкою. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і обсмажте на сковороді до готовності, помішуючи.
Морква очистіть, помийте і також наріжте соломкою. Викладіть в сковороду і обсмажте в олії протягом 7-8 хвилин, помішуючи.
Перець болгарський помийте, очистіть, наріжте соломкою. Додайте до моркви і смажте 5-7 хвилин.
У миску викладіть смажені баклажани. Огірок помийте, наріжте соломкою і додайте до баклажанів.
Додайте в салат морква з перцем.
Часник подрібніть і викладіть в салат.
Salat сіль, поперчіть, додайте цукор і оцет.
Перемішайте всі інгредієнти.
Салат готовий!