Салат з айсбергом і копченою куркою
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині великою популярністю користуються листкові салати із зеленню, куркою і різними заправками. Такі салати відрізняються від звичних нам тим, що вони не перемішуються.
Саме цей салат мені подобається набором інгредієнтів. І хоч в таких салатах можна додавати або збавляти будь-які інгредієнти, тут це бажати не хочеться. Кожен з інгредієнтів тут виконує важливу роль - м'ясо і сир надають ситність салату, айсберг - легкість, кукурудза - пікантність. Особливий смак салату надає заправка - суміш майонезу і гірчиці, та ще з лимонним соком, просто чудова! обов'язково спробуйте!
- Салат "айсберг" - 1 Пучков
- Копчений окіст - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Кукурудза консервована - 3 Ст. Ложки (консервована)
- Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Майонез - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
З курячого стегенця зніміть шкіру, м'ясо відокремте від кістки і поріжте (або porvu) на невеликі шматки.
Твердий сир порізати на кубики приблизно 1х1 см.
Салат промийте, поріжте листя на невеликі шматки, можна також порвати руками. Викладіть салат на плоску тарілку.
Зверху на салат розкладіть шматки курки.
Далі викладіть кубики сиру і кукурудзу.
Тепер займемося приготуванням заправки. У невеликій піалі змішайте гірчицю з майонезом (їх пропорцію можна варіювати на свій смак), додайте лимонний сік.
Гарненько перемішайте.
Покрийте салат заправкою. Дуже зручно перекласти заправку в кондитерський мішок або пакет, обрізати край і покрити салат красивою сіточкою.
Присипте салат свіжою зеленню і подавайте до столу. Смачного!