Рецепт Салат «святковий» з куркою і грибами фото

Салат «святковий» з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Серед розмаїття салатів просто очі розбігаються, коли хочеться вибрати який-небудь на стіл. До свята або на вечерю вам підійде рецепт, як приготувати салат «Святковий» з куркою і грибами.

Опис приготування:

Поєднання курки і грибів - це безпрограшний варіант. Салат ситний і смачний. Всі інгредієнти укладаються шарами. Можна використовувати мариновані або свіжі гриби, обсмажити їх на сковороді. Курку можна відварити, обсмажити або запекти, а також спробуйте зробити варіант з копченою куркою.

  • Куряче м'ясо - 200 грам
  • Чорнослив - 200 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Гриби - 400 грам (печериці)
  • Консервована кукурудза - 300 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком (для обсмажування)
салат
1. Відваріть моркву до готовності, потім подрібніть її на тертці. В окремій каструлі приготуйте яйця, остудіть їх і натріть на крупній тертці.
салат
2. Чорнослив викладіть в миску, залийте його окропом і відставте в сторону на 15 хвилин, потім злийте воду і наріжте плоди невеликими шматочками.
салат
3. Куряче м'ясо (з окостів або стегон) відваріть і остудіть, потім наріжте невеликими шматочками.
салат
4. Цибулину наріжте кубиками. Очистіть і наріжте кубиками гриби. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть спершу цибулю, а по тому 2-3 хвилини додайте гриби, обсмажте все до готовності останніх, додайте за смаком сіль і перець.
салат
5. Складіть салат: спершу - куряче м'ясо, потім - обсмажені гриби, 150 грам кукурудзи, чорнослив, морквину, курячі яйця, решту кукурудзу. Промажьте кожен шар майонезом.

Схожі рецепти