Салат «соняшник» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Салат «Соняшник» - красивий і смачний. Він подається як до сімейного обіду, так і до будь-якого свята. Готувати його просто. Як приготувати салат «Соняшник» з куркою я детально опишу далі.
Салат можна прикрасити і зеленню, імпровізованій сонечком або бджілкою. Взагалі будь-який салат зі схожими інгредієнтами можна подати у вигляді соняшника.
- Куряче філе - 300 грам
- Свіжі печериці - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Маслини без кісточок - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Яйця - 5 штук
- Крем nezhirnaya - 2 Ст. Ложки
- Вершки нежирні - 2 Ст. Ложки
Спочатку візьміть копчену курячу грудинку і поріжте її на дрібні шматочки. Викладіть шматочки на дно салатниці.
Після наріжте ріпчасту цибулю. Помийте шампіньйони. Обсмажте на олії нарізані цибулю і гриби. Печериці годі й відварювати. Хоча і противниця обсмаженої цибулі в салатах, і вважаю за краще свіжу цибулю, але сім'я вимагає і доводиться підкоритися.
Візьміть глибоку ємність для соусу. Змішайте в рівних пропорціях майонез, сметану і вершки.
Яйця варимо круто, очищаємо, відокремлюємо жовтки від білків. Білки натираємо на тертці, а жовтки розминаємо виделкою.
В наступну чергу точно також потріть сир на крупній тертці.
А ось тепер приступаємо до найсмачнішого. На дно салатниці викладете нарізану курку. Викладіть зверху на курку, і присолите обсмажені печериці з цибулею. Промажьте цей шар приготовленим соусом. Можна використовувати кульок з дірочкою в куточку. Налийте туди соус, потім видавіть обережно, малюючи смужки. Після, візьміть столову ложку і розмажте його по поверхні. Наступним шаром викладіть курячі білки, за ними - сир. Не забуваємо, що кожен шар ми ретельно покриваємо нашим "майонезом" . На довершення посипте салат зверху подрібненими яєчними жовтками.
Прикрашаємо салат чіпсами, вони будуть пелюстками соняшника.
Маслини розрізаємо на 4 частини і прикрашаємо ними салат, вони будуть насінням соняшника, а по центру трохи жовтків.