«соняшник» салат класичний
(покроковий рецепт з фото)
Салат гарний, виглядає ефектно, такий можна подати на святковий стіл без тіні сумніву. Є багато варіацій на цю тему, розповім про одну.
Оформляють салат чіпсами і маслинами, через що він дуже схожий на соняшник. А ось з начинкою можна експериментувати. Можна використовувати курку, свинину, індиче м'ясо, печінку і ковбасу. Салат можна викласти шарами або перемішати. Перед подачею наполягайте його в холодильнику.
- Курка - 400 грам
- Гриби - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 7 штук
- Сир - 200 грам
- Морквина - 1 штука
- Маслини - 50-70 грам
- Майонез - За смаком
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Чіпси - За смаком
1
Куряче м'ясо відварити і остудіть, потім наріжте невеликими кубиками.
2
Морква відваріть до готовності, потім очистіть і наріжте дрібними кубиками. Відваріть курячі яйця, Мартенс відділи Желтков.
3
Очистить цибулю і гриби, наріжте невеликими шматочками. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і викладіть цибулю, потім додайте до нього гриби, обсмажуйте до випаровування рідини, а потім перекладіть в тарілку.
4
Сир наріжте кубиками, а маслини без кісточок розріжте навпіл.
5
Викладіть курку на дно салатник, потім тонкий шар майонезу, поверх покладіть моркву і гриби, і знову промажте майонезом, натріть жовток на крупній тертці і викладіть зверху, потім шар сиру, майонезу і білка.
6
Раніше підготовлені маслини викладіть по колу, а по краях зробіть імітацію пелюсток соняшнику з чіпсів.
7
Салат відправте на 15-30 хвилин в холодильник, тільки акуратно, щоб не поламалися чіпси. Смачного!