Салат «порося» на свято
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування салату "порося" - прикраса святкового столу. Салат збирається шарами в сервировочном кільці, оформляється зверху поросятами з яєць.
Смачний листковий салат зі звичайного набору продуктів прикрасимо милими поросятами. Їх легко зробити з яєць. Вушка і хвостик - з вареної моркви, глазки - з гвоздики або маслин.
- Куряча грудка - 300 грам (копчена)
- Яйце - 4 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Огірок - 1 штука (солоний)
- Морква - 1 штука
- Горошок зелений - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Гвоздика - 8 штук
- Зелень - За смаком (петрушка, Зелена цибуля)
Підготуйте необхідні продукти. Картоплю і моркву вимийте, варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин, очистіть. Яйця зваріть круто, протягом 7-10 хвилин, залийте холодною водою, очистіть. Зелень вимийте.
На блюдо поставте сервировочное кільце. Салат формуйте шарами. 1-й шар - картопля, натертий на крупній тертці. Змастіть майонезом.
2-й: солоний огірок, натертий на крупній тертці.
3-й: куряче м'ясо, дрібно нарізане. Поперчіть за смаком, змастіть майонезом.
4-й: два жовтки, натерті на дрібній тертці.
5-й: у центрі - зелений горошок.
По колу посипте двома білками і сиром, натертими на дрібній тертці. Акуратно зніміть сервировочное кільце. Прикрасьте зеленню.
5-й: у центрі - зелений горошок.
По колу посипте двома білками і сиром, натертими на дрібній тертці. Акуратно зніміть сервировочное кільце. Прикрасьте зеленню.
Зберіть "поросят" . У яєць надріжте місця для вставки вушок і хвостика. Вушка, хвостик і п'ятачок виріжте з моркви. П'ятачок приєднайте за допомогою гвоздики. Також гвоздику використовуйте для очей. Уложите поросят поверх салата, подавайте до столу. Смачного!