Салат «Петушки» з куркою і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.
Як приготувати салат"Петушок" з куркою і помідорами, будете тепер знати і ви. Готується він легко, і є можливість спробувати себе в ролі декоратора, пофантазувати, прикрасити новорічний салат.
Опис приготування:
Дуже оригінальний салат. Він не тільки святково гарний, але і відрізняється дивно збалансованим смаком. Використовувані в салаті помідори роблять його соковитим. Це дозволяє практично виключити майонез.
- Куряче м'ясо відварне - 500 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Помідори - 4 штуки
- Твердий сир - 150-200 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Відварене куряче яйце, болгарський перець - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Для приготування салату відваріть куряче м'ясо. Можна взяти філе або м'ясо з ніжки курки. М'ясо з ноги набагато соковитіше, ніж філе. Остудіть м'ясо і наріжте дрібно, покладіть в салатницю. Шар м'яса змастіть майонезом. При варінні м'яса я в бульйон клала досить солі. Салат солити не довелося.
Подрібніть зелену цибулю. Він не такий гострий. Салату він додасть смак, але не зіпсує загальний букет.
Свіжі помідори наріжте кубиками і викладіть наступним шаром.
Натріть на крупній тертці твердий сир. Сир викладіть на салат рівним шаром.
Відварене яйце розріжте так, щоб вийшли головка і тільце півника. З помідора або болгарського перцю (він твердіше, з ним легше працювати) зробіть хвостик, крильце і гребінець Перун. Також вступите з носиком-дзьобиком. З чорного перцю зробіть око.