Салат «Петушки» з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Як приготувати салат"Петушок" з грибами, запитаєте ви? Спробуйте взяти на озброєння мій рецепт і приготувати цей варіант салату. Прикраса може бути будь-яким. Я використовувала зображення півника.
Опис приготування:
З рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати салат"Петушок" з грибами. Прикрашали ми салат з дитиною. Дуже сподобалася моїй доньці така робота. Можливість повозитися на кухні над приготуванням їжі у неї не часто буває, так що прикрасити салат своїми руками для неї багато чого варте.
- Куряче філе - 400 грам (відварне)
- Морква по-корейськи - 1 Склянка
- Гриби - 100-150 грам (печериці)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Майонез - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам (у мене Кавказький типу Бринзи)
- Помідор - 1 штука
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)
1. Для приготування салату нам необхідно відварити куряче філе. Остигнуло м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки. Розмір вибирайте на свій смак. Подрібнене м'ясо помістіть в миску.
2. Свіжі печериці та цибулю наріжте на невеликі шматочки. Гриби і цибулю ми будемо обсмажувати, але навіть при таких умовах краще нарізати все дрібно. На рослинному маслі обсмажте спочатку цибулю, а після додайте гриби і обсмажте всі разом.
3. Остудіть гриби, додайте їх в салатник. Якщо в сковороді буде багато масла, краще його віджати його і в салат не додавати.
4. Мариновану моркву по-корейський необхідно віджати від розсолу і, нарізавши на зручні шматочки, додати в салатник.
5. Заправте салат майонезом. Сіль і спеції я не додавала. У салаті досить спецій. Салат викладіть на тарілку, надавши йому форму кола. Це буде голова півника.
6. Для декорування салату можна використовувати відварну моркву або помідор. Половинку помідора наріжте половинками кружечків. З них сформуйте чубчик петушку.
7. З невеликого шматочка помідора зробіть дзьобик. Натріть на крупній тертці сир. Закрийте весь салат тертим сиром.
8. За допомогою оливки або шматочка огірочка зробіть петушку око. Шийку декорують гілочками зелені.
9. Подайте салат до новорічного столу. Цей рік Півника, так давайте ж зустрінемо його дружно, мирно і ситно. Стіл накрити теж потрібно святково і оригінально.