Салат «мімоза» з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Яблука додають салату "мімоза" солодкість. Виходить неймовірно смачно. Запевняю, вам обов'язково сподобається. Інгредієнти ті ж, морква, картопля, яйця і консервований тунець. Додаємо яблучко.
Рецепти салатів "мімози" з яблуком я знайшов в кулінарній книзі своєї дружини. Зацікавився і приготував. Мені здалося, що особливо такий салат сподобається дітям, так як має певної солодкістю і трохи хрумтить. Я не помилився! Діти були в захваті. Дорослі теж. Тому раджу його обов'язково приготувати!
1. Почнемо ми з того, що зваримо картопля і морква. В мундирі.
2. Так само поруч поставте варитися яйця.
3. Варені інгредієнти залиште остуджувати. Не забудьте пропустити яйця під струменем холодної води.
4. Поки овочі остуджуються, наріжте дрібно цибулю. Залийте окропом і залиште в ньому на 10 хвилин. Так з лука зникне вся гіркота.
5. Овочі охололи, яйця теж. Чистий.
6. На дрібній тертці натріть моркву і картоплю. Прошу вас, тільки на тертці, не використовуйте блендери і міксери, інакше у вас вийде в'язке пюре, абсолютно непридатний для салату "мімоза" .
7. Жовтки відокремте від білків. На великій тертці натріть білки, на дрібній - жовтки.
8. Консервований тунець викладіть в тарілку і розімніть виделкою.
9. Тепер приготуйте салатницю. Почнемо викладати салат "мімоза" з яблуком. До речі, яблуко заздалегідь краще не тріть. А то він почорніє і салат вже не буде виглядати так красиво.
10. Кожен шар, крім верхнього - жовтків, будемо змащувати майонезом. Попереджаю вас відразу, щоб не повторювати.
11. Перший шар - картопля. Акуратно розсипте його по дну, стежте за тим, щоб не було твердих грудок.
12. Другий шар - консервований тунець. До речі, замість тунця можете використовувати будь-яку іншу консервовану рибу. Просто тунець став традиційним інгредієнтом салату "мімоза" .
13. Після риби - ріпчаста цибуля.
14. Далі підуть білки. Ніжні білки добре розподіляться по всій площі салату і розмазати майонез по ним буде легко.
15. Тепер морква. Так само, як і тертий картопля, варена морква може зім'яв. Слідувати, щоб цього не сталося. Додати сіль морква.
16. Нарешті наш основний інгредієнт - яблука. Чистий, натріть м'якоть на крупній тертці і відразу ж покладіть рівним шаром поверх майонезу, який покриває морква.
17. Останній шар - жовтки. Ними повністю покрийте шар майонезу, покриває яблука. Густо-густо.
Ось і готовий ваш смачний і незвичайний салат "мімоза" з яблуком. Смачного!
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Консервований тунець - 200 грам
- Яблука - 2 штуки
1. Почнемо ми з того, що зваримо картопля і морква. В мундирі.
2. Так само поруч поставте варитися яйця.
3. Варені інгредієнти залиште остуджувати. Не забудьте пропустити яйця під струменем холодної води.
4. Поки овочі остуджуються, наріжте дрібно цибулю. Залийте окропом і залиште в ньому на 10 хвилин. Так з лука зникне вся гіркота.
5. Овочі охололи, яйця теж. Чистий.
6. На дрібній тертці натріть моркву і картоплю. Прошу вас, тільки на тертці, не використовуйте блендери і міксери, інакше у вас вийде в'язке пюре, абсолютно непридатний для салату "мімоза" .
7. Жовтки відокремте від білків. На великій тертці натріть білки, на дрібній - жовтки.
8. Консервований тунець викладіть в тарілку і розімніть виделкою.
9. Тепер приготуйте салатницю. Почнемо викладати салат "мімоза" з яблуком. До речі, яблуко заздалегідь краще не тріть. А то він почорніє і салат вже не буде виглядати так красиво.
10. Кожен шар, крім верхнього - жовтків, будемо змащувати майонезом. Попереджаю вас відразу, щоб не повторювати.
11. Перший шар - картопля. Акуратно розсипте його по дну, стежте за тим, щоб не було твердих грудок.
12. Другий шар - консервований тунець. До речі, замість тунця можете використовувати будь-яку іншу консервовану рибу. Просто тунець став традиційним інгредієнтом салату "мімоза" .
13. Після риби - ріпчаста цибуля.
14. Далі підуть білки. Ніжні білки добре розподіляться по всій площі салату і розмазати майонез по ним буде легко.
15. Тепер морква. Так само, як і тертий картопля, варена морква може зім'яв. Слідувати, щоб цього не сталося. Додати сіль морква.
16. Нарешті наш основний інгредієнт - яблука. Чистий, натріть м'якоть на крупній тертці і відразу ж покладіть рівним шаром поверх майонезу, який покриває морква.
17. Останній шар - жовтки. Ними повністю покрийте шар майонезу, покриває яблука. Густо-густо.
Ось і готовий ваш смачний і незвичайний салат "мімоза" з яблуком. Смачного!