Рецепт Салат «мімоза» з яблуком фото

Салат «мімоза» з яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Яблука, Консервований тунець, Тунець
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

Яблука додають салату "мімоза" солодкість. Виходить неймовірно смачно. Запевняю, вам обов'язково сподобається. Інгредієнти ті ж, морква, картопля, яйця і консервований тунець. Додаємо яблучко.

Рецепти салатів "мімози" з яблуком я знайшов в кулінарній книзі своєї дружини. Зацікавився і приготував. Мені здалося, що особливо такий салат сподобається дітям, так як має певної солодкістю і трохи хрумтить. Я не помилився! Діти були в захваті. Дорослі теж. Тому раджу його обов'язково приготувати!

1. Почнемо ми з того, що зваримо картопля і морква. В мундирі.

2. Так само поруч поставте варитися яйця.

3. Варені інгредієнти залиште остуджувати. Не забудьте пропустити яйця під струменем холодної води.

4. Поки овочі остуджуються, наріжте дрібно цибулю. Залийте окропом і залиште в ньому на 10 хвилин. Так з лука зникне вся гіркота.

5. Овочі охололи, яйця теж. Чистий.

6. На дрібній тертці натріть моркву і картоплю. Прошу вас, тільки на тертці, не використовуйте блендери і міксери, інакше у вас вийде в'язке пюре, абсолютно непридатний для салату "мімоза" .

7. Жовтки відокремте від білків. На великій тертці натріть білки, на дрібній - жовтки.

8. Консервований тунець викладіть в тарілку і розімніть виделкою.

9. Тепер приготуйте салатницю. Почнемо викладати салат "мімоза" з яблуком. До речі, яблуко заздалегідь краще не тріть. А то він почорніє і салат вже не буде виглядати так красиво.

10. Кожен шар, крім верхнього - жовтків, будемо змащувати майонезом. Попереджаю вас відразу, щоб не повторювати.

11. Перший шар - картопля. Акуратно розсипте його по дну, стежте за тим, щоб не було твердих грудок.

12. Другий шар - консервований тунець. До речі, замість тунця можете використовувати будь-яку іншу консервовану рибу. Просто тунець став традиційним інгредієнтом салату "мімоза" .

13. Після риби - ріпчаста цибуля.

14. Далі підуть білки. Ніжні білки добре розподіляться по всій площі салату і розмазати майонез по ним буде легко.

15. Тепер морква. Так само, як і тертий картопля, варена морква може зім'яв. Слідувати, щоб цього не сталося. Додати сіль морква.

16. Нарешті наш основний інгредієнт - яблука. Чистий, натріть м'якоть на крупній тертці і відразу ж покладіть рівним шаром поверх майонезу, який покриває морква.

17. Останній шар - жовтки. Ними повністю покрийте шар майонезу, покриває яблука. Густо-густо.

Ось і готовий ваш смачний і незвичайний салат "мімоза" з яблуком. Смачного!


  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Консервований тунець - 200 грам
  • Яблука - 2 штуки
Рецепти салатів "мімози" з яблуком я знайшов в кулінарній книзі своєї дружини. Зацікавився і приготував. Мені здалося, що особливо такий салат сподобається дітям, так як має певної солодкістю і трохи хрумтить. Я не помилився! Діти були в захваті. Дорослі теж. Тому раджу його обов'язково приготувати!

1. Почнемо ми з того, що зваримо картопля і морква. В мундирі.

2. Так само поруч поставте варитися яйця.

3. Варені інгредієнти залиште остуджувати. Не забудьте пропустити яйця під струменем холодної води.

4. Поки овочі остуджуються, наріжте дрібно цибулю. Залийте окропом і залиште в ньому на 10 хвилин. Так з лука зникне вся гіркота.

5. Овочі охололи, яйця теж. Чистий.

6. На дрібній тертці натріть моркву і картоплю. Прошу вас, тільки на тертці, не використовуйте блендери і міксери, інакше у вас вийде в'язке пюре, абсолютно непридатний для салату "мімоза" .

7. Жовтки відокремте від білків. На великій тертці натріть білки, на дрібній - жовтки.

8. Консервований тунець викладіть в тарілку і розімніть виделкою.

9. Тепер приготуйте салатницю. Почнемо викладати салат "мімоза" з яблуком. До речі, яблуко заздалегідь краще не тріть. А то він почорніє і салат вже не буде виглядати так красиво.

10. Кожен шар, крім верхнього - жовтків, будемо змащувати майонезом. Попереджаю вас відразу, щоб не повторювати.

11. Перший шар - картопля. Акуратно розсипте його по дну, стежте за тим, щоб не було твердих грудок.

12. Другий шар - консервований тунець. До речі, замість тунця можете використовувати будь-яку іншу консервовану рибу. Просто тунець став традиційним інгредієнтом салату "мімоза" .

13. Після риби - ріпчаста цибуля.

14. Далі підуть білки. Ніжні білки добре розподіляться по всій площі салату і розмазати майонез по ним буде легко.

15. Тепер морква. Так само, як і тертий картопля, варена морква може зім'яв. Слідувати, щоб цього не сталося. Додати сіль морква.

16. Нарешті наш основний інгредієнт - яблука. Чистий, натріть м'якоть на крупній тертці і відразу ж покладіть рівним шаром поверх майонезу, який покриває морква.

17. Останній шар - жовтки. Ними повністю покрийте шар майонезу, покриває яблука. Густо-густо.

Ось і готовий ваш смачний і незвичайний салат "мімоза" з яблуком. Смачного!

Схожі рецепти