Рецепт Салат «мімоза» з яблуком фото

Салат «мімоза» з яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Яблука , Консервований тунець , Тунець
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати , Салат мімоза
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Яблука додають салату"Мімоза" солодкість. Виходить неймовірно смачно. Запевняю, вам обов'язково сподобається. Інгредієнти ті ж, морква, картопля, яйця і консервований тунець. Додаємо яблучко.

Опис приготування:

Рецепти салатів "мімози" з яблуком я знайшов в кулінарній книзі своєї дружини. Зацікавився і приготував. Мені здалося, що особливо такий салат сподобається дітям, так як має певної солодкістю і трохи хрумтить. Я не помилився! Діти були в захваті. Дорослі теж. Тому раджу його обов'язково приготувати!

1. Почнемо ми з того, що зваримо картопля і морква. В мундирі.

2. Так само поруч поставте варитися яйця.

3. Варені інгредієнти залиште остуджувати. Не забудьте пропустити яйця під струменем холодної води.

4. Поки овочі остуджуються, наріжте дрібно цибулю. Залийте окропом і залиште в ньому на 10 хвилин. Так з лука зникне вся гіркота.

5. Овочі охололи, яйця теж. Чистий.

6. На дрібній тертці натріть моркву і картоплю. Прошу вас, тільки на тертці, не використовуйте блендери і міксери, інакше у вас вийде в'язке пюре, абсолютно непридатний для салату"Мімоза" .

7. Жовтки відокремте від білків. На великій тертці натріть білки, на дрібній - жовтки.

8. Консервований тунець викладіть в тарілку і розімніть виделкою.

9. Тепер приготуйте салатницю. Почнемо викладати салат"Мімоза" з яблуком. До речі, яблуко заздалегідь краще не тріть. А то він почорніє і салат вже не буде виглядати так красиво.

10. Кожен шар, крім верхнього - жовтків, будемо змащувати майонезом. Попереджаю вас відразу, щоб не повторювати.

11. Перший шар - картопля. Акуратно розсипте його по дну, стежте за тим, щоб не було твердих грудок.

12. Другий шар - консервований тунець. До речі, замість тунця можете використовувати будь-яку іншу консервовану рибу. Просто тунець став традиційним інгредієнтом салату"Мімоза" .

13. Після риби - ріпчаста цибуля.

14. Далі підуть білки. Ніжні білки добре розподіляться по всій площі салату і розмазати майонез по ним буде легко.

15. Тепер морква. Так само, як і тертий картопля, варена морква може зім'яв. Слідувати, щоб цього не сталося. Додати сіль морква.

16. Нарешті наш основний інгредієнт - яблука. Чистий, натріть м'якоть на крупній тертці і відразу ж покладіть рівним шаром поверх майонезу, який покриває морква.

17. Останній шар - жовтки. Ними повністю покрийте шар майонезу, покриває яблука. Густо-густо.

Ось і готовий ваш смачний і незвичайний салат"Мімоза" з яблуком. Смачного!


  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Консервований тунець - 200 грам
  • Яблука - 2 штуки
Рецепти салатів "мімози" з яблуком я знайшов в кулінарній книзі своєї дружини. Зацікавився і приготував. Мені здалося, що особливо такий салат сподобається дітям, так як має певної солодкістю і трохи хрумтить. Я не помилився! Діти були в захваті. Дорослі теж. Тому раджу його обов'язково приготувати!

1. Почнемо ми з того, що зваримо картопля і морква. В мундирі.

2. Так само поруч поставте варитися яйця.

3. Варені інгредієнти залиште остуджувати. Не забудьте пропустити яйця під струменем холодної води.

4. Поки овочі остуджуються, наріжте дрібно цибулю. Залийте окропом і залиште в ньому на 10 хвилин. Так з лука зникне вся гіркота.

5. Овочі охололи, яйця теж. Чистий.

6. На дрібній тертці натріть моркву і картоплю. Прошу вас, тільки на тертці, не використовуйте блендери і міксери, інакше у вас вийде в'язке пюре, абсолютно непридатний для салату"Мімоза" .

7. Жовтки відокремте від білків. На великій тертці натріть білки, на дрібній - жовтки.

8. Консервований тунець викладіть в тарілку і розімніть виделкою.

9. Тепер приготуйте салатницю. Почнемо викладати салат"Мімоза" з яблуком. До речі, яблуко заздалегідь краще не тріть. А то він почорніє і салат вже не буде виглядати так красиво.

10. Кожен шар, крім верхнього - жовтків, будемо змащувати майонезом. Попереджаю вас відразу, щоб не повторювати.

11. Перший шар - картопля. Акуратно розсипте його по дну, стежте за тим, щоб не було твердих грудок.

12. Другий шар - консервований тунець. До речі, замість тунця можете використовувати будь-яку іншу консервовану рибу. Просто тунець став традиційним інгредієнтом салату"Мімоза" .

13. Після риби - ріпчаста цибуля.

14. Далі підуть білки. Ніжні білки добре розподіляться по всій площі салату і розмазати майонез по ним буде легко.

15. Тепер морква. Так само, як і тертий картопля, варена морква може зім'яв. Слідувати, щоб цього не сталося. Додати сіль морква.

16. Нарешті наш основний інгредієнт - яблука. Чистий, натріть м'якоть на крупній тертці і відразу ж покладіть рівним шаром поверх майонезу, який покриває морква.

17. Останній шар - жовтки. Ними повністю покрийте шар майонезу, покриває яблука. Густо-густо.

Ось і готовий ваш смачний і незвичайний салат"Мімоза" з яблуком. Смачного!

Схожі рецепти