Салат «лебединий пух»
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся цікавим і красивим рецептом приготування салату "лебедячий пух" . Салат і справді виходить, як ніби "пухнастий" : пишний і апетитний. А ще він дуже смачний і злегка пікантний.
Цей салат "лебедячий пух" в домашніх умовах виходить смачним і практично дієтичним блюдом. Поправитися від нього ніяк не можна, зате зарядитися вітамінами і корисними речовинами - ще як можна! Рекомендую цей салат всім тим, хто підтримує здоровий спосіб життя і намагається правильно харчуватися.
- Капуста пекінська - 300 грам
- Куряче філе - 120 грам
- Морква - 120 грам
- Цибуля зелена - 3 штуки(3 стебла)
- Перець чилі - 3 штуки (або один великий)
- Імбир (корінь) - 1 штука (шматочок 2 см. В діаметрі)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Винний оцет білий - 1 Ст. Ложка
- Олія кунжутна - 1 Чайна ложка
1. Весь секрет салату - в соусі. Для його приготування ми змішуємо соєвий соус, оцет, масло і цукор між собою. Намагайтеся перемішати якомога ретельніше, щоб цукор практично розчинився.
2. Листя капусти миємо й обсушуємо. Рвемо руками і складаємо "пух" на дно тарілки, в якій будемо подавати салат. Курку відварюємо і охолоджуємо. Нарізаємо тонкими, але великими шматочками. Можна, можливо, до речі, замінити відварну курку на, якщо хто любить.
3. Відправляємо курку до капусти. Перець наріжемо дуже тоненькими шматочками. Намагайтеся видалити всі найдрібніші насіння: вони самі пекучі. Теж відправляємо у салат.
4. Тепер нарізаємо соломкою моркву (вибирайте молоду і солодку) і подрібнюємо зелена цибуля. Теж відправимо все в салат, перемішуємо.
5. А тепер просто поливаємо зверху нашим східним соусом, охолоджуємо пару хвилин в холодильнику - і салат можна подавати!