Салат «Курка і кукурудза»
(покроковий рецепт з фото)
Щоб не робити банальне блюдо, вирішив додати до нього свіжі нотки у вигляді ягід чорниці, мені результат сподобався, салат з'їли в той же вечір. Розповім, як приготувати салат "курка і кукурудза" .
Використання курки і кукурудзи в салаті - це смачно, ситно і безпрограшно. Мені хотілося привнести в це поєднання щось оригінальне і свіже, рішення знайшлося саме собою - ягоди чорниці. Вони не тільки прикрашають блюдо, але і додають особливу солодку нотку і аромат.
- Куряче філе - 4 штуки
- Селера - 3 штуки
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Кукурудза - 2 штуки (книга )
- Червона цибуля - 1/2 штуки
- Чорниця - 1, 5 склянки
- Кріп - 1/2 пучка
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Фета - 1/2 склянки
1. Куряче філе гарненько мою і витираю насухо. Потім перекладаю в пакет або під харчову плівку і притискаю, щоб воно вийшло плоским. Дістаю філе, натираю його сіллю, перцем.
2. Гарненько розігріваю сковороду-гриль з рослинним маслом, обсмажую філе з двох сторін до рум'яної скоринки. Перекладаю філе на тарілку для охолодження.
3. Стебла селери мою і нарізаю дрібними кубиками.
4. Червоний цибулю очищаю і нарізаю дуже дрібно.
5. Кукурудзу використовую свіжу і молоду, ще її називають цукрової. Гострим ножем відрізаю кукурузінкі від качана.
6. Кріп мою і витираю серветкою, потім дрібно нарізаю.
7. Для заправки: в мисці змішую майонез, сметану і сир "фета", гарненько перемішую.
8. Лимон розрізаю на 2 частини, відвалів сік спершу однієї половинки, потім пробую на смак (при необхідності відвалів сік другої).
9. Додаю до маси цукровий пісок і сіль, потім трохи чорного меленого перцю.
10. Остигнуло куряче філе подрібнюю невеликими кубиками.
11. У миску кладу все інгредієнти: курку, селера, цибуля, кукурудзу, додаю половину заправки.
12. Гарненько перемішую і додаю решту заправки, подрібнений кріп.
13. Додаю ягоди чорниці, за смаком солю і перчу (якщо потрібно).
14. Наполягаю салат кілька хвилин, а після цього подаю до столу в загальному блюді, щоб кожен міг насолодитися його смаком.