Рецепт Салат «Курка і кукурудза» фото

Салат «Курка і кукурудза»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряче філе , Кукурудза
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щоб не робити банальне блюдо, вирішив додати до нього свіжі нотки у вигляді ягід чорниці, мені результат сподобався, салат з'їли в той же вечір. Розповім, як приготувати салат"Курка і кукурудза" .

Опис приготування:

Використання курки і кукурудзи в салаті - це смачно, ситно і безпрограшно. Мені хотілося привнести в це поєднання щось оригінальне і свіже, рішення знайшлося саме собою - ягоди чорниці. Вони не тільки прикрашають блюдо, але і додають особливу солодку нотку і аромат.

  • Куряче філе - 4 штуки
  • Селера - 3 штуки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Кукурудза - 2 штуки (книга )
  • Червона цибуля - 1/2 штуки
  • Чорниця - 1, 5 склянки
  • Кріп - 1/2 пучка
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Фета - 1/2 склянки
салат
1. Куряче філе гарненько мою і витираю насухо. Потім перекладаю в пакет або під харчову плівку і притискаю, щоб воно вийшло плоским. Дістаю філе, натираю його сіллю, перцем.
салат
2. Гарненько розігріваю сковороду-гриль з рослинним маслом, обсмажую філе з двох сторін до рум'яної скоринки. Перекладаю філе на тарілку для охолодження.
салат
3. Стебла селери мою і нарізаю дрібними кубиками.
салат
4. Червоний цибулю очищаю і нарізаю дуже дрібно.
салат
5. Кукурудзу використовую свіжу і молоду, ще її називають цукрової. Гострим ножем відрізаю кукурузінкі від качана.
салат
6. Кріп мою і витираю серветкою, потім дрібно нарізаю.
салат
7. Для заправки: в мисці змішую майонез, сметану і сир"Фета" , гарненько перемішую.
салат
8. Лимон розрізаю на 2 частини, відвалів сік спершу однієї половинки, потім пробую на смак (при необхідності відвалів сік другої).
салат
9. Додаю до маси цукровий пісок і сіль, потім трохи чорного меленого перцю.
салат
10. Остигнуло куряче філе подрібнюю невеликими кубиками.
салат
11. У миску кладу все інгредієнти: курку, селера, цибуля, кукурудзу, додаю половину заправки.
салат
12. Гарненько перемішую і додаю решту заправки, подрібнений кріп.
салат
13. Додаю ягоди чорниці, за смаком солю і перчу (якщо потрібно).
салат
14. Наполягаю салат кілька хвилин, а після цього подаю до столу в загальному блюді, щоб кожен міг насолодитися його смаком.

Схожі рецепти