Салат «французький циган»
(покроковий рецепт з фото)
Найголовніше для цього салату - взяти виноград без кісточки і найкраще кишмиш. Незважаючи на те, що в салат входять фрукти, поєднання їх з часником ідеально. Салат "французький циган" смачний!
Ще за смаком можна додати тертий імбир або цедру лимона. Не дивуйтесь, що в салаті незвичайне поєднання фруктів і часнику з сиром. Всі інгредієнти чудово доповнюють один одного. Цей рецепт давно розкрила Катерина Перлова, і цей салат зустрічається навіть на святковому столі у багатьох сім'ях.
- Виноград - 500 грам
- Ананас - 300 грам (краще консервований)
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 200 грам
- Майонез - 200 грам
1. Для приготування салату відразу потрібно нарізати виноград і ананас і залишити, щоб вони стекли. Виноград потрібно брати невеликого розміру і без кісточки.
2. Ананас краще брати консервований (він соковитіше і смачніше). Залиште виноград з ананасом мінімум на 15 хвилин, щоб пішов зайвий сік. Тим часом займемося іншими інгредієнтами.
3. Часник я подрібнюю на чесночнице. Чим більше часнику, тим смачніше салат. На вказану кількість інгредієнтів добре покласти 2-3 зубчики часнику.
4. Сир натираємо на дрібну терку, з'єднуємо всі інгредієнти. Майонез додавайте до смаку. Перемішайте салат і залиште його просочуватися мінімум на 1 час.
5. Перед подачею салат можна прикрасити половинками винограду.