Рецепт Рулет з яблуками фото

Рулет з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рулет з яблуками завжди виходить авторським, навіть якщо робити все строго за рецептом. Тому такий рулет - завжди інший, новий і, безумовно, дуже смачний. Смак багато в чому залежить і від сорту яблук.

Опис приготування:

Як приготувати рулет з яблуками?

1. Борошно просійте у велику миску, вбийте яйце, посоліть і додайте цукрову пудру. Покладіть також чайну ложку вершкового і все рослинне масло. З'єднайте виделкою все інгредієнти. Потім пустите в хід руки. Якщо треба. Додайте трохи води. Тісто не повинно липнути до рук і повинно бути пластичним. Загорніть в харчову плівку і відкладіть на півгодини в сторону.

2. Поки тісто"відпочиває" візьмемося за яблука. Промийте їх, очистіть від шкірки, плодоніжки і насіннєвий коробочки. Наріжте тоненькими шматочками. У мисці змішайте нарізані яблука, корицю, цедру апельсина або лимона, родзинки і подрібнені горіхи. Горіхи підійдуть будь-які.

3. Все вершкове масло (раніше ми використовували чайну ложку) покладіть в мисочку і розтопіть на повільному вогні.

4. Стіл присипте борошном і викладіть на нього половину тесту (у нас буде два рулету). Розтягніть руками, а потім розкачайте. Тісто має бути тонким. Звичайно, без дірок не обходиться. Але, як то кажуть, ми легких шляхів не шукаємо Повинен вийти прямокутник. Нерівні краї обріжте.

5. Розкачане тісто змастіть розтопленим маслом. Використовуйте кулінарну пензлик. Потім викладіть яблучну начинку. Її можна розподілити по всьому прямокутника (залиште по 5 см з усіх країв) або можна викласти в одному місці. Раджу розподілити по всій поверхні тіста. Звичайно, з загортанням помучитеся, але буде набагато смачніше. Отже, краю прямокутника затягніть на яблука і загорніть рулет. Цей момент - найвідповідальніший!

6. Рулет укладіть на деко, покритий пергаментним папером. Змастіть його топленим маслом.

7. Рулет з яблуками випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Готовий рулет посипте цукровою пудрою. Нарізайте і насолоджуйтеся!

Смачного!

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 80-100 грам
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Вода кип'ячена охолоджена - 2-3 Ст. Ложок
  • Яблука (кислі) - 1, 5 кілограма
  • Цукор (коричневий) - 3-4 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Цедра лимона або апельсина - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 1-2 Ст. Ложок
  • Горіхи мелені - 1-2 Ст. Ложок
Як приготувати рулет з яблуками?

1. Борошно просійте у велику миску, вбийте яйце, посоліть і додайте цукрову пудру. Покладіть також чайну ложку вершкового і все рослинне масло. З'єднайте виделкою все інгредієнти. Потім пустите в хід руки. Якщо треба. Додайте трохи води. Тісто не повинно липнути до рук і повинно бути пластичним. Загорніть в харчову плівку і відкладіть на півгодини в сторону.

2. Поки тісто"відпочиває" візьмемося за яблука. Промийте їх, очистіть від шкірки, плодоніжки і насіннєвий коробочки. Наріжте тоненькими шматочками. У мисці змішайте нарізані яблука, корицю, цедру апельсина або лимона, родзинки і подрібнені горіхи. Горіхи підійдуть будь-які.

3. Все вершкове масло (раніше ми використовували чайну ложку) покладіть в мисочку і розтопіть на повільному вогні.

4. Стіл присипте борошном і викладіть на нього половину тесту (у нас буде два рулету). Розтягніть руками, а потім розкачайте. Тісто має бути тонким. Звичайно, без дірок не обходиться. Але, як то кажуть, ми легких шляхів не шукаємо Повинен вийти прямокутник. Нерівні краї обріжте.

5. Розкачане тісто змастіть розтопленим маслом. Використовуйте кулінарну пензлик. Потім викладіть яблучну начинку. Її можна розподілити по всьому прямокутника (залиште по 5 см з усіх країв) або можна викласти в одному місці. Раджу розподілити по всій поверхні тіста. Звичайно, з загортанням помучитеся, але буде набагато смачніше. Отже, краю прямокутника затягніть на яблука і загорніть рулет. Цей момент - найвідповідальніший!

6. Рулет укладіть на деко, покритий пергаментним папером. Змастіть його топленим маслом.

7. Рулет з яблуками випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Готовий рулет посипте цукровою пудрою. Нарізайте і насолоджуйтеся!

Смачного!

Схожі рецепти