Рулет з яблучним джемом
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите бісквітне тісто? Якщо так, то тут ви зможете дізнатися, як приготувати рулет з яблучним джемом з ніжного бісквіту. Красивий і соковитий рулет на десерт порадує всіх ваших домочадців.
Це класичний рецепт бісквітного рулету. Начинки можна варіювати на свій розсуд, додаючи туди різні джеми, варьенье, горіхи і сухофрукти. Я сьогодні вирішила приготувати з яблучним джемом!
- Куряче яйце - 5 штук
- Цукровий пісок - 150 грам
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Яблучний джем - 150 грам
- Ванілін - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Для тіста розбийте в ємність 4 яйця, з'єднайте їх з цукром. Збийте масу, щоб цукор трохи розчинився. В окремій ємності змішайте борошно з крохмалем, туди ж додайте розпушувач. Потім додайте сухі інгредієнти до яєць, все ретельно перемішайте. Я використовую для цього блендер.
Візьміть Пекарській папір, виріжте з неї шматок точно за формою вашого листа. Складіть папір в деко і повністю промажьте її рослинним маслом. Духовку розігрійте до 220 градусів. Тепер на папір вилийте все тісто, помістіть його, щоб вийшов рівномірний шар. Випікайте тісто близько 8-10 хвилин. Потрібно, щоб воно не стало твердим, але набуло золотистий відтінок.
Після випічки тесту духовку не вимикайте. Тепер вийшов лист бісквіта рясно промажте яблучним джемом. Найзручніше це робити спеціальною лопаткою або столовою ложкою. За смаком можете посипати на джем трохи кориці.
Поки пласт бісквіта не охолов, його потрібно акуратно згорнути в рулет. Чи не намагайтеся зробити рулет занадто тугим, інакше бісквіт може зламатися. Робіть все легкими рухами, сильно не притискайте тісто.
Акуратно покладіть вийшов рулет на деко швом вниз. Збийте виделкою одне яйце, змастіть їм рулет. Поставте деко в духовку ще на 8 хвилин. Готовий рулет повністю остудіть і наріжте гострим ножем.