Рулет на згущеному молоці
(покроковий рецепт з фото)
Ласунам на замітку пропоную відмінний варіант десерту - рецепт приготування рулету на згущеному молоці з ніжним кремом і шоколадною глазур'ю. Він смачний і апетитний, а також неймовірно красивий.
1. Рецепт приготування рулету на згущеному молоці підходить для тих, хто любить по-справжньому солодкі і ситні десерти. Для початку необхідно зайнятися тестом. Яйця збити з невеликою кількістю цукрової пудри і додати згущене молоко.
2. Просіяти борошно і поступово всипати, ретельно збиваючи.
3. Пергамент для випічки змастити вершковим маслом і вилити тісто. Відправити в духовку хвилин на 10, поки корж не підрум'яниться.
4. Підготувати ще один лист пергаменту, який потрібно присипати цукровою пудрою. Трохи остиглий корж перекласти на другий лист і загорнути рулетом. Залишити до повного охолодження.
5. Тим часом можна зайнятися кремом. Розм'якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком до м'якої і однорідної консистенції. Розділити крем на дві нерівні частини - дві третини і одна третина.
6. Розподілити більшу частину крему по поверхні рулету і щільно його згорнути.
7. Одну третину крему з'єднати з какао і ще раз ретельно збити. При бажанні рулет на згущеному молоці в домашніх умовах можна приготувати також з заварним кремом, наприклад.
8. Шоколадним кремом обмазати рулет з усіх боків і залишити на пару годин, щоб він як слід просочився.
9. При бажанні боки рулету можна присипати шоколадною або вафельної крихтою, наприклад.
- Яйця - 5 штук
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Згущене молоко - 300 грам(200 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Борошно - 200-250 грам
- Жовток - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
2. Просіяти борошно і поступово всипати, ретельно збиваючи.
3. Пергамент для випічки змастити вершковим маслом і вилити тісто. Відправити в духовку хвилин на 10, поки корж не підрум'яниться.
4. Підготувати ще один лист пергаменту, який потрібно присипати цукровою пудрою. Трохи остиглий корж перекласти на другий лист і загорнути рулетом. Залишити до повного охолодження.
5. Тим часом можна зайнятися кремом. Розм'якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком до м'якої і однорідної консистенції. Розділити крем на дві нерівні частини - дві третини і одна третина.
6. Розподілити більшу частину крему по поверхні рулету і щільно його згорнути.
7. Одну третину крему з'єднати з какао і ще раз ретельно збити. При бажанні рулет на згущеному молоці в домашніх умовах можна приготувати також з заварним кремом, наприклад.
8. Шоколадним кремом обмазати рулет з усіх боків і залишити на пару годин, щоб він як слід просочився.
9. При бажанні боки рулету можна присипати шоколадною або вафельної крихтою, наприклад.