Рогалики на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні і розсипчасті рогалики з солодкою начинкою - що може бути краще до чашечки чаю або кави? Готувати їх легко і просто, а головне - швидко.
Смачні, розсипчасті і красиві рогалики з тіста на сметані робляться дуже швидко, але так само швидко і з'їдаються. Начинку для таких рогаликів можна брати будь-яку - повидло, шоколад, родзинки і курагу, мак. А що мені подобається найбільше в цьому тесті - воно робиться без соди і тесту не потрібно час на расстойку. Пропоную вашій увазі простий рецепт рогаликів на сметані. Зробіть тісто самі, а до процесу формування рогаликів покличте на допомогу ваших діток. Від цього рогалики стануть ще смачніше. Смачного!
- Крем - 250 грам
- Маргарин - 150 грам
- Борошно - 2, 5-3 склянки
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 100 грам
- Повидло або густе варення - 300 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
Борошно просіяти в миску, в якій будемо робити тісто. Додати маргарин і посікти разом з борошном в дрібну крихту. Можна перетерти руками.
Додати яйце, сметану і цукор. Замісити еластичне тісто. Воно не повинно бути сильно крутим.
Я поділяю тісто 2-3 частини і кожну розгортаємо в прямокутник товщиною приблизно 0, 5 см. Нарізаємо пласт тесту трикутниками. На широку сторону трикутника викладаємо трохи густого повидла або варення. Можна і іншу начинку. Головне, щоб вона була густою. Починаючи з широкого краю трикутника, скачуємо рогалики.
Викладаємо рогалики на деко, змащений маслом або застелений папером для випічки. Випікаємо рогалики в духовці при температурі 200 градусів хвилин 20-25. Готові, злегка остиглі рогалики посипаємо цукровою пудрою.