Рибний суп з сайри
(покроковий рецепт з фото)
На обід всім любителям різноманітності хочу запропонувати дуже оригінальну ідею, як приготувати рибний суп з сайри. Досить просто, швидко, а головне - ситно. Спробуйте, сподіваюся, вам сподобається.
Цей рецепт цікавий тим, що поєднує в собі і овочі, і крупу, і пікантні каперси, і кислоти лимона. Все це разом з рибкою створює неймовірний ансамбль. Якщо вам до цього здавалося, що супи з консерви - це нудно, то ви точно передумаєте, якщо спробуєте цей.
- Сайра консервована - 1 штука (баночка)
- Мал - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком (перець, лавровий лист, паприка, зелень)
- Каперсами - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
- Скибочку лимона - 2-3 штук (по бажанню)
1. Картопля очистіть, наріжте, викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть на середньому вогні після закипання хвилин 10-12. Підсолити трохи.
2. Лук з морквою обсмажте до м'якості і викладіть в каструлю.
3. Додайте рис, варіть ще хвилин 10 на середньому вогні. Поперчіть за смаком, викладіть улюблені спеції.
4. Сайру розімніть трохи виделкою.
5. Викладіть в каструлю і варіть ще буквально пару хвилин.
6. Додайте каперси, скибочки лимона, зніміть з вогню і залиште під кришкою хвилин на 15 перед подачею.
Смачного!
Смачного!