Рибний пиріг з сайри
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний пиріг з листкового тіста з начинкою з консервованої сайри. Блюдо готується дуже просто, адже тісто використовується покупне, що значно економить ваш час. Обов'язково спробуйте!
Якщо хочете спекти щось просте, рекомендую цей класичний рецепт приготування рибного пирога з сайри. Тісто я використовую вже готове, а саме - листкове. Готовий пиріг, перед подачею на стіл, слід остудити, а потім нарізати порційними шматочками. Хай щастить!
- Тісто листкове - 1 штука (упаковка)
- Сайра в олії - 2 штуки (консерви)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Мал - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - За смаком
Дістаньте тісто з упаковки і викладіть його на стіл.
Відваріть рис до напівготовності.
Ріпчасту цибулю очищуємо і подрібнюємо, потім обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості.
Мандрувати (масло злити) викладаємо в тарілку і розминаємо виделкою до однорідності.
Деко застилає папером для випічки (або просто змащуємо маслом). Розкачуємо один лист тіста в пласт, викладаємо по формі листа. Зверху розподіляємо відварений рис.
Викладаємо сайру, рівномірно розподіливши рибу по поверхні.
Посипаємо сайру обсмаженою цибулею.
Розкачуємо ще один лист тіста в пласт. Накриваємо цим пластом наш пиріг, краю защипуємо і підвертаємо всередину. Змащуємо тісто збитим яйцем.
Випікаємо пиріг в духовці 35 хвилин до красивої золотистої скоринки. Температура 200 градусів.
Смачного!