Рецепт Рибний пиріг з сайри фото

Рибний пиріг з сайри
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Листкове тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Дуже смачний пиріг з листкового тіста з начинкою з консервованої сайри. Блюдо готується дуже просто, адже тісто використовується покупне, що значно економить ваш час. Обов'язково спробуйте!

Якщо хочете спекти щось просте, рекомендую цей класичний рецепт приготування рибного пирога з сайри. Тісто я використовую вже готове, а саме - листкове. Готовий пиріг, перед подачею на стіл, слід остудити, а потім нарізати порційними шматочками. Хай щастить!

  • Тісто листкове - 1 штука (упаковка)
  • Сайра в олії - 2 штуки (консерви)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Мал - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло рослинне - За смаком
рибний пиріг з сайри - фото крок 1
Дістаньте тісто з упаковки і викладіть його на стіл.
рибний пиріг з сайри - фото крок 2
Відваріть рис до напівготовності.
рибний пиріг з сайри - фото крок 3
Ріпчасту цибулю очищуємо і подрібнюємо, потім обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості.
рибний пиріг з сайри - фото крок 4
Мандрувати (масло злити) викладаємо в тарілку і розминаємо виделкою до однорідності.
рибний пиріг з сайри - фото крок 5
Деко застилає папером для випічки (або просто змащуємо маслом). Розкачуємо один лист тіста в пласт, викладаємо по формі листа. Зверху розподіляємо відварений рис.
рибний пиріг з сайри - фото крок 6
Викладаємо сайру, рівномірно розподіливши рибу по поверхні.
рибний пиріг з сайри - фото крок 7
Посипаємо сайру обсмаженою цибулею.
рибний пиріг з сайри - фото крок 8
Розкачуємо ще один лист тіста в пласт. Накриваємо цим пластом наш пиріг, краю защипуємо і підвертаємо всередину. Змащуємо тісто збитим яйцем.
рибний пиріг з сайри - фото крок 9
Випікаємо пиріг в духовці 35 хвилин до красивої золотистої скоринки. Температура 200 градусів.
рибний пиріг з сайри - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти