Рибний салат
(покроковий рецепт з фото)
Замість традиційних рибних салатів, де використовується рибні консерви, пропоную рецепт з використанням свіжої риби. У мене був тунець, тому презентую свою варіацію, як приготувати рибний салат.
Приготування такого салату максимально просте: рибу обсмажую до золотистої і хрусткої скоринки на сковороді, а потім нарізаю і змішую з подрібненими овочами, заправляю соусом. Готовое блюдо подаю, загорнувши в салатні листя радіккіо, з хрусткими грінками.
- Тунець - 700 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Яблуко - 1 штука
- Зелена цибуля - 1/4 пучка
- Майонез - 1/2 склянки
- Базилік - 1/4 пучка
- Radikkio - 4 штуки(listika)
- Сіль - За смаком
- Хліб - 4 скибочки
1. Насамперед розігріваю сковороду з додаванням оливкової олії, потім на добре розігріту поверхню викладаю філе тунця. Обсмажую з кожного боку по 4-5 хвилин.
2. Гарячий тунець перекладаю на тарілку, щоб він остигав.
3. Нарізаю рибу великими шматочками і перекладаю в салатник.
4. Мою селера, Зелена цибуля, базилік і нарізаю дрібно. Яблуко мою і розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і нарізаю дрібно. Додаю все до тунця і перемішую.
5. За смаком солю салат і заправляю майонезом, ще раз все перемішую.
6. Листи радіккіо мою і витираю, потім кожен розкладаю на тарілці і викладаю всередину салат. Обсмажую на сухій сковороді хліб і подаю до салату.