Рецепт Рибний салат фото

Рибний салат
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Фрукти, Яблука, Тунець, Селера
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, День народження, 8 березня
Салати

Замість традиційних рибних салатів, де використовується рибні консерви, пропоную рецепт з використанням свіжої риби. У мене був тунець, тому презентую свою варіацію, як приготувати рибний салат.

Приготування такого салату максимально просте: рибу обсмажую до золотистої і хрусткої скоринки на сковороді, а потім нарізаю і змішую з подрібненими овочами, заправляю соусом. Готовое блюдо подаю, загорнувши в салатні листя радіккіо, з хрусткими грінками.

  • Тунець - 700 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Селера - 2 штуки (стебло)
  • Яблуко - 1 штука
  • Зелена цибуля - 1/4 пучка
  • Майонез - 1/2 склянки
  • Базилік - 1/4 пучка
  • Radikkio - 4 штуки(listika)
  • Сіль - За смаком
  • Хліб - 4 скибочки
рибний салат - фото крок 1
1. Насамперед розігріваю сковороду з додаванням оливкової олії, потім на добре розігріту поверхню викладаю філе тунця. Обсмажую з кожного боку по 4-5 хвилин.
рибний салат - фото крок 2
2. Гарячий тунець перекладаю на тарілку, щоб він остигав.
рибний салат - фото крок 3
3. Нарізаю рибу великими шматочками і перекладаю в салатник.
рибний салат - фото крок 4
4. Мою селера, Зелена цибуля, базилік і нарізаю дрібно. Яблуко мою і розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і нарізаю дрібно. Додаю все до тунця і перемішую.
рибний салат - фото крок 5
5. За смаком солю салат і заправляю майонезом, ще раз все перемішую.
рибний салат - фото крок 6
6. Листи радіккіо мою і витираю, потім кожен розкладаю на тарілці і викладаю всередину салат. Обсмажую на сухій сковороді хліб і подаю до салату.

Схожі рецепти