Рибний пиріг з сирним сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ситний рибний пиріг ідеальний для вечері в колі сім'ї, він - прикраса святкового столу. Ошатний, дивно смачний, з соковитою начинкою та ніжним тестом, рибний пиріг сподобається навіть дітям.
Рецепт приготування рибного пирога з сирним сиром дуже простий. Начинка виходить дуже ніжною і соковитою, а тісто дивно смачним. Рибний пиріг - вдала ідея для вечері, але його можна приготувати і до свята, він стане прикрасою вашого святкового столу. Як приготувати рибний пиріг з сирним сиром, я детально розповім прямо зараз.
- Форель - 600 грам
- Борошно пшеничне - 300-400 грам
- Сир сирний - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вино біле сухе - 300 мілілітрів
- Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Зелень - 1 пучок
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Жовток - 1 штука
У невеликому посуді збиваємо яйце, цукор, сіль, соду і м'яке вершкове масло. Потім додаємо молоко і ще раз перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно (спочатку грам 300), а потім, якщо потрібно, ще. Замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук. Потім загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник.
Рибу треба почистити і помити. Нарізаємо її на невеликі шматки, видаляємо кістки. Відправляємо рибу в каструлю, додаємо вино, цедру лимона і трохи солі, ставимо на вогонь на 10 хвилин.
Остигнула рибу поділяємо руками на маленькі шматочки, заодно і дістанемо залишилися кісточки, додаємо до риби сирний сир.
Далі дрібно нарізаємо зелень, додаємо її, перець і крохмаль до риби. Акуратно перемішуємо. Охолоджене тісто ділимо на дві частини: одну побільше і іншу поменше.
Форму треба змастити маслом і посипати борошном. Більшу частину тесту розгортаємо і викладаємо у форму і проколюємо виделкою.
Викладаємо рівномірно начинку в форму. Другу частину тіста розкочуємо, нарізаємо тонкими смужками і викладаємо поверх начинки. Змащуємо пиріг жовтком, відправляємо його в розігріту духовку на 30 хвилин. Температура повинна бути 200 градусів.
Залиште готовий пиріг у формі на 15 хвилин, а потім дістаньте його і остудіть. Подавайте рибний пиріг, прикрасивши зеленню або лимоном.