Рецепт Рибний пиріг з сирним сиром фото

Рибний пиріг з сирним сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід, На святковий стіл
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Ситний рибний пиріг ідеальний для вечері в колі сім'ї, він - прикраса святкового столу. Ошатний, дивно смачний, з соковитою начинкою та ніжним тестом, рибний пиріг сподобається навіть дітям.

Рецепт приготування рибного пирога з сирним сиром дуже простий. Начинка виходить дуже ніжною і соковитою, а тісто дивно смачним. Рибний пиріг - вдала ідея для вечері, але його можна приготувати і до свята, він стане прикрасою вашого святкового столу. Як приготувати рибний пиріг з сирним сиром, я детально розповім прямо зараз.

  • Форель - 600 грам
  • Борошно пшеничне - 300-400 грам
  • Сир сирний - 300 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Вино біле сухе - 300 мілілітрів
  • Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Зелень - 1 пучок
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Жовток - 1 штука
рибний пиріг з сирним сиром - фото крок 1
У невеликому посуді збиваємо яйце, цукор, сіль, соду і м'яке вершкове масло. Потім додаємо молоко і ще раз перемішуємо.
рибний пиріг з сирним сиром - фото крок 2
Додаємо просіяне борошно (спочатку грам 300), а потім, якщо потрібно, ще. Замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук. Потім загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник.
рибний пиріг з сирним сиром - фото крок 3
Рибу треба почистити і помити. Нарізаємо її на невеликі шматки, видаляємо кістки. Відправляємо рибу в каструлю, додаємо вино, цедру лимона і трохи солі, ставимо на вогонь на 10 хвилин.
рибний пиріг з сирним сиром - фото крок 4
Остигнула рибу поділяємо руками на маленькі шматочки, заодно і дістанемо залишилися кісточки, додаємо до риби сирний сир.
рибний пиріг з сирним сиром - фото крок 5
Далі дрібно нарізаємо зелень, додаємо її, перець і крохмаль до риби. Акуратно перемішуємо. Охолоджене тісто ділимо на дві частини: одну побільше і іншу поменше.
рибний пиріг з сирним сиром - фото крок 6
Форму треба змастити маслом і посипати борошном. Більшу частину тесту розгортаємо і викладаємо у форму і проколюємо виделкою.
рибний пиріг з сирним сиром - фото крок 7
Викладаємо рівномірно начинку в форму. Другу частину тіста розкочуємо, нарізаємо тонкими смужками і викладаємо поверх начинки. Змащуємо пиріг жовтком, відправляємо його в розігріту духовку на 30 хвилин. Температура повинна бути 200 градусів.
рибний пиріг з сирним сиром - фото крок 8
Залиште готовий пиріг у формі на 15 хвилин, а потім дістаньте його і остудіть. Подавайте рибний пиріг, прикрасивши зеленню або лимоном.

Схожі рецепти