Рецепт Рибні котлети з фаршу фото

Рибні котлети з фаршу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Зелень, Яйця, Щука
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

У дитинстві я не дуже любила рибні котлети. Але з тих пір мої смаки сильно змінилися! Тепер рибу їмо якось нечасто, але цінність цієї страви зросла. Ось, як приготувати рибні котлети з фаршу.

Рибні котлети - це справа суто індивідуальна. Краще вже приготувати їх самостійно, щоб все проконтролювати. Найголовніше, щоб в рибних котлетах не траплялося великих кісток. Інакше весь смак затьмарить неприємна колючість. Не дуже добре, коли доводиться витягувати кістки з готового блюда.

  • Щука (філе) - 1 кілограм (можна взяти іншу рибу)
  • Кнопка - 200 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Молоко - 100 грам
  • Цибуля - 4 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів (для смаження)
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
рибні котлети з фаршу - фото крок 1
Якщо ви взяли рибу цілком, або з кістками, то необхідно їх відокремити від м'яса. Головне прибрати хребет і великі кістки. Решта дрібні кістки, як правило, прожарюються до м'якого стану. Нарізаємо готове філе, промиваємо.
рибні котлети з фаршу - фото крок 2
Тепер нам знадобиться м'ясорубка. Якщо її немає, скористайтеся блендером. Закладаємо шматки риби в ємність для м'ясорубки і перемелює в фарш. Туди ж кладемо розмочений в молоці шматок батона або білого хліба. Можна ще закласти овочів, часник, цибуля і т. d. Фарш гарненько вимішуємо, розбивши в нього яйця. Солимо і перчимо до смаку. Додаємо зелені і приправи на свій розсуд.
рибні котлети з фаршу - фото крок 3
Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо дрібними кубиками цибулю, а морква трьом на тертці. Наливаємо в сковороду масла і пасеруємо цибулю з морквою до золотистого стану. Після чого, кладемо ці овочі в фарш і ще раз все перемішуємо.
рибні котлети з фаршу - фото крок 4
Приступаємо до обсмажуванні котлет. Ставимо на плиту сковорідку з рослинним маслом. Формуємо з фаршу руками кульки і сплющуємо їх, щоб вони краще прожарювати. Кладемо їх в розпечену сковорідку і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до готовності.
рибні котлети з фаршу - фото крок 5
Хтось вважає за краще накривати сковорідку кришкою під час смаження котлет, а хтось ні. Все залежить від вашого смаку. Щоб лити менше масла, краще накрити кришкою котлети. Тоді вони будуть прітушіваться. Подаємо котлети з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти