Риба, запечена в духовці з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна страва, яке може подаватися до столу і як основне блюдо, і як сніданок. Але в якому б вигляді воно не подавалося - гарячим або холодним - воно однаково смачне. Обов'язково приготуйте.
Дивно смачне, соковите і ароматне блюдо - риба, запечена з сиром. Ви обов'язково повинні приготувати його, не пошкодуєте. Таке блюдо готувати зовсім нескладно. Його можна подавати до столу і гарячим, і холодним. Воно прекрасно виглядає навіть на святковому столі. Якщо ви не знаєте, як приготувати рибу, запечену з сиром в духовці, скористайтеся цим простим рецептом, в якому все зрозуміло і доступно описано. Удачі вам і смачною рибки.
- Судакська файл - 500-600 грам (або будь-яка інша риба)
- Сир твердий - 150 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 100 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
- Кріп свіжий - 20 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Ароматні сухі трави - 1-2 Щепоток (суміш: базилік, орегано, шавлія)
Нарізаємо філе судака або будь-який інший риби на невеликі шматочки. Посипаємо сіллю, перцем, травами і меленим мускатним горіхом. Додаємо столову ложку масла, перемішуємо. Ми залишаємо хвилин на 20.
Чистимо цибулю і перець. Нарізаємо перець невеликими скибочками, а цибуля - півкільцями. Наливаємо на сковороду 2 ложки олії, обсмажуємо цибулю з перцем на невеликому вогні до м'якості.
Викладаємо скибочки риби в один шар у форму для запікання. Скибочки повинні лежати тим боком, де раніше була шкіра риби до низу. На рибу викладаємо обсмажені цибулю з перцем.
У невеликій мисці змішаємо сметану і вершки, додамо дрібно нарізаний кріп, перемішаємо.
Рівномірно заливаємо сумішшю рибу. Ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку приблизно хвилин на 40. Час може коливатися в ту чи іншу сторону - духовки у всіх різні. Як тільки соус почне кипіти, запікайте ще 15 хвилин.
Сир натираємо на середній тертці. Дістаємо форму з рибою з духовки, посипаємо сиром і ставимо назад.
І запікаємо, поки сир не запече в рум'яної скоринки.