Рецепт Запечена червона риба з сиром фото

Запечена червона риба з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Червона риба
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Корисне і смачне основне блюдо - це запечена червона риба з сиром в домашніх умовах, яку можна подавати з улюбленим гарніром і соусом. Апетитне і ситне блюдо для всієї родини!

Опис приготування:

Розповідаю, як приготувати запечену червону рибу з сиром. Блюдо підійде для сімейного обіду або вечері, а також святкового столу.

1. Для початку рибу потрібно вимити, обсушити і перевірити на наявність кісток.

2. Посолити і поперчити сьомгу за смаком. Скропити соком приблизно половини лимона.

3. Часник очистити і пропустити через прес. З'єднати зі сметаною (можна використовувати також майонез) і перемішати. Додати щіпку сушеної зелені або спецій для риби.

4. Сметану з часником розподілити по поверхні риби.

5. Викласти рибу на деко, застелене пергаментом для випікання або змащений невеликою кількістю рослинного масла.

6. Сир натерти на тертці і засипати зверху сьомги.

7. Накрити деко фольгою і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин.

8. Потім фольгу акуратно зняти і запечена червона риба з сиром в домашніх умовах вийде з рум'яною скоринкою.

9. Дістати деко з духовки і дати страві трохи охолонути.

10. Нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню і доповнивши соусом до смаку.

  • Філе сьомги - 500 грам (або будь-який інший червоної риби)
  • Сметана або йогурт - 50 грам
  • Сир - 100 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сушена зелень - 1 щіпка
  • Лимон - 0.5 штуки
Розповідаю, як приготувати запечену червону рибу з сиром. Блюдо підійде для сімейного обіду або вечері, а також святкового столу.

1. Для початку рибу потрібно вимити, обсушити і перевірити на наявність кісток.

2. Посолити і поперчити сьомгу за смаком. Скропити соком приблизно половини лимона.

3. Часник очистити і пропустити через прес. З'єднати зі сметаною (можна використовувати також майонез) і перемішати. Додати щіпку сушеної зелені або спецій для риби.

4. Сметану з часником розподілити по поверхні риби.

5. Викласти рибу на деко, застелене пергаментом для випікання або змащений невеликою кількістю рослинного масла.

6. Сир натерти на тертці і засипати зверху сьомги.

7. Накрити деко фольгою і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин.

8. Потім фольгу акуратно зняти і запечена червона риба з сиром в домашніх умовах вийде з рум'яною скоринкою.

9. Дістати деко з духовки і дати страві трохи охолонути.

10. Нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню і доповнивши соусом до смаку.

Схожі рецепти