Запечена червона риба з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Корисне і смачне основне блюдо - це запечена червона риба з сиром в домашніх умовах, яку можна подавати з улюбленим гарніром і соусом. Апетитне і ситне блюдо для всієї родини!
Розповідаю, як приготувати запечену червону рибу з сиром. Блюдо підійде для сімейного обіду або вечері, а також святкового столу.
1. Для початку рибу потрібно вимити, обсушити і перевірити на наявність кісток.
2. Посолити і поперчити сьомгу за смаком. Скропити соком приблизно половини лимона.
3. Часник очистити і пропустити через прес. З'єднати зі сметаною (можна використовувати також майонез) і перемішати. Додати щіпку сушеної зелені або спецій для риби.
4. Сметану з часником розподілити по поверхні риби.
5. Викласти рибу на деко, застелене пергаментом для випікання або змащений невеликою кількістю рослинного масла.
6. Сир натерти на тертці і засипати зверху сьомги.
7. Накрити деко фольгою і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
8. Потім фольгу акуратно зняти і запечена червона риба з сиром в домашніх умовах вийде з рум'яною скоринкою.
9. Дістати деко з духовки і дати страві трохи охолонути.
10. Нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню і доповнивши соусом до смаку.
- Філе сьомги - 500 грам (або будь-який інший червоної риби)
- Сметана або йогурт - 50 грам
- Сир - 100 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сушена зелень - 1 щіпка
- Лимон - 0.5 штуки
1. Для початку рибу потрібно вимити, обсушити і перевірити на наявність кісток.
2. Посолити і поперчити сьомгу за смаком. Скропити соком приблизно половини лимона.
3. Часник очистити і пропустити через прес. З'єднати зі сметаною (можна використовувати також майонез) і перемішати. Додати щіпку сушеної зелені або спецій для риби.
4. Сметану з часником розподілити по поверхні риби.
5. Викласти рибу на деко, застелене пергаментом для випікання або змащений невеликою кількістю рослинного масла.
6. Сир натерти на тертці і засипати зверху сьомги.
7. Накрити деко фольгою і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
8. Потім фольгу акуратно зняти і запечена червона риба з сиром в домашніх умовах вийде з рум'яною скоринкою.
9. Дістати деко з духовки і дати страві трохи охолонути.
10. Нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню і доповнивши соусом до смаку.