Рецепт млинців на Масляну
(покроковий рецепт з фото)
Один з улюблених зиязиках свят, крім Нового Року, - це Масляна. Особливо полюбився він завдяки випічці знаменитих млинців. Розповім, як приготувати млинці на Масляну.
Навіть якщо ви не особливо любите млинці, то в свято зобов'язані з'їсти хоча б один, інакше зима не піде, а весна не настане. Наші предки вірили в це, тому з особливим трепетом ставилися до цього дня. Сьогодні йому не підносять таку данину, проте, - це хороший привід наїстися від пуза смачних млинців.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1
Просійте борошно, змішайте її з сіллю, потім по центру зробіть колодязь.
2
Додайте до сухих інгредієнтів молоко і вбийте куряче яйце, від краю до центру замішуйте тісто. Потім додайте розтоплене вершкове масло.
3
Гарненько перемішайте вміст і залиште на півгодини.
4
Розігрійте сковороду і вилийте приблизно 4 столові ложки тесту, розподіліть по всій поверхні і обсмажте млинець.
5
Подавайте їх відразу з шоколадним сиропом або будь-яким іншим наповнювачем за смаком.