Ранкові булочки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування ранкових булочок з африканської кухні.
Кількість порцій: 10
- Борошно - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Олія - 20 грам
- Цукор - 25 грам
- Дріжджі - 12 грам (свіжі або сухі)
- Яєчний жовток - 1 штука
- Молоко - 280 мілілітрів
- Борошно - 50 грам (для присипки)
- Яйце - 1 штука (змішане в 2 ст.Л. Води)
- Кунжутне насіння - 1 Ст. Ложка
Додати в миску борошно, щіпку солі, цукор, дріжджі, яєчний жовток, вершкове масло і влити молоко.
На повільній швидкості змішуйте інгредієнти протягом, приблизно, 5 хвилин. Через 5 хвилин, тісто, швидше за все налипне на гачок міксера. Зупиніть та знімете тісто з гачка, і змішуйте ще 3 хвилин (якщо не налипнуло, то продовжуйте змішувати 3 хвилини).
Посипте трохи борошна на робочу поверхню. Покладіть тісто в центр і замісіть його руками. Замішуйте близько хвилини, поки тісто не стане оксамитовим. Потім, перекладіть тісто в миску, накрийте вафельним рушником і дайте відпочити в теплому місці. Це займе приблизно годину.
Через годину тісто має збільшиться в два рази.
Спочатку, придавите тісто до дна миски, що б вийшло повітря і, потім, dostavayte.
Розділити тісто 10 рівних частин.
Візьміть частину тіста і розкачати в довгу "сосиску" .
І, утримуючи за краї, зав'яжіть вузлик.
Покладіть булочки на деко, покрите папером для випічки. Накрийте рушником і залиште відпочити на 20 хвилин. Не укладайте їх дуже близько один до одного.
Через 20 хвилин, підготуйте булочки до випічки. Повапните їх яйцем з водою і посипте сіллю і кунжутом. Помістіть в розігріту до 180 ° С духовку і випікайте приблизно 30 хвилин. Смачного.