Рагу з овочів
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне блюдо, яке можна дуже смачно приготувати. І ніякого м'яса не знадобиться, щоб смачно і ситно нагодувати сім'ю.
Овочеве рагу - чудовий гарнір до м'яса або до риби. А ще рагу з овочів саме по собі відмінне самостійне блюдо. Найголовніше при готуванні - акуратно перемішувати овочі, щоб рагу не перетворилося в пюре. Шматочки овочів повинні тримати форму, тому стежте за цим уважно. Приготувати рагу з овочів в домашніх умовах дуже просто, можна використовувати будь-які овочі. Я пропоную вам ось такий варіант. Сподіваюся, що цей рецепт рагу з овочів з фото допоможе вам смачно його приготувати. Смачного!
- Баклажан - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Квасоля спаржева - 200 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Баклажани миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Складаємо їх в миску і солимо. Відставляємо в сторонку - нехай пустять сік і вийде гіркоту.
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно шаткуємо, морква нарізаємо соломкою.
У перцю видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо перець соломкою.
Готувати рагу будемо в каструлі або в казанку. Наливаємо рослинне масло, нагріваємо. Додаємо цибулю, морква, болгарський перець, квасоля і промиті баклажани. Обсмажуємо на вогні більше середнього хвилин 15, весь час помішуючи.
Помідори нарізаємо на кубики. Можна попередньо з них зняти шкірку.
Сметану розбавимо 1 склянкою води.
Солимо і перчимо овочі, заливаємо розведеною сметаною. Закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні хвилин 15-20.
Очищаємо зубчики часнику і дрібно нарізаємо. Додаємо в овочеве рагу і продовжуємо готувати ще хвилин 10.