Радянська сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пропоную рецепт сирної запіканки з книги"Домоведення" 1964 року. Справжня радянська запіканка з сиру звичайно, схожа на наші, як рідна сестра.
Опис приготування:
Радянська сирна запіканка - блюдо класичне. Що називається на всі часи. І недарма вже не одне покоління домогосподарок із задоволенням годують їй свою сім'ю. Адже така запіканка корисна і дорослим і дітям. І особливо тим малюкам, які не хочуть їсти сир в чистому вигляді. Ніжну, пишну і повітряну запіканку подавайте зі сметаною, варенням, джемом.
- Сир - 500 грам(5-9% жирності)
- Куряче яйце - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки(15% жирності)
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування запіканки.
Сир викладіть в миску.
Додайте яйце.
Вершкове масло розтопіть і влийте в сир з яйцем.
Додайте сіль, цукор і ванільний цукор.
Викладіть сметану.
Всі ці інгредієнти збийте блендером до консистенції крему.
Додайте манну крупу і перемішайте.
Родзинки помийте, залийте гарячою водою на кілька хвилин. Воду злийте, а родзинки викладіть в сирну суміш.
Перемішайте всі інгредієнти для запіканки.
Форму для запікання змастіть маслом і посипте манкою. Викладіть приготовану сирну суміш.
Готуйте запіканку в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів 35-40 хвилин.
Сирна запіканка готова. Охолодіть її і дістаньте з форми. Наріжте і подавайте до столу.