Пшоняна каша з бананом
(покроковий рецепт з фото)
На сніданок для дітей і дорослих хочу запропонувати вам досить нескладний варіант, як приготувати пшоняну кашу з бананом в карамельному сиропі. Дуже смачно, ситно і неймовірно апетитно!
В даному випадку традиційний рецепт приготування пшоняної каші з бананом доповнений невеликою кількістю рису. Така каша виходить ще корисніше і смачніше. У карамель при бажанні ви можете додати сік і цедру цитрусових, а також корицю або ванілін, наприклад. Корисний і неймовірно смачний сніданок для всієї родини на вашому столі всього за півгодини буде готовий!
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Пшоно - 3/4 склянки (можна додати ще трохи рису)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки (краще брати коричневий )
- Сіль - 1 щіпка
- Банан - 2 штуки
1. У каструлю відправте воду з молоком (при бажанні ви можете в цьому простому рецепті пшоняної каші з бананом використовувати тільки молоко або тільки воду), поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Всипте дрібку сольі і при бажанні трохи цукру. Надішліть в каструлю крупу. Після повторного закипання зменшіть вогонь до мінімуму і млоїте під кришкою до готовності (хвилин 20 приблизно).
3. На сковороду паралельно відправте вершкове масло і цукор. Розтопіть його на середньому вогні, помішуючи.
4. Очистіть банан, наріжте його тонкими кружечками.
5. Викладіть тепер на сковороду і обваляйте в карамелі з усіх боків. Через пару хвилин можна зняти сковороду з вогню. Якщо пшоняна каша з бананом в домашніх умовах буде тільки для дорослих, можна додати в неї трохи коньяку або лікеру.
6. Коли каша готова, подавайте її до столу, доповнивши бананами. Можна також полити медом або згущеним молоком, наприклад. Смачного!