Пшоняна каша «Сливуха»
(покроковий рецепт з фото)
Пшоняна каша "слівуха" - традиційна страва на Кубані. Єдина її особливість в тому, що "слівуху" потрібно їсти свежеприготовленной. Якщо її пізніше підігріти, смак буде зовсім не той.
Ця пшоняна каша готується з додаванням молока і вершкового масла. Відразу потрібно відварити картоплю, після чого варити його разом з пшоном до готовності. В кінці варіння додається молоко, а вже перед подачею - вершкове масло. Таке кубанське блюдо добре поєднується з зеленню і свіжими овочами.
Отже, дивіться, як приготувати пшоняну кашу "слівуха" .
- Пшоно - 1 склянок
- Вода - 2 склянки
- Картопля - 2 штук
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
- Молоко - 0, 5 склянки

1. Ця страва легко готується на кухонній плиті і в мультиварці. Я вибрала мультиварку, щоб заощадити час. Отже, для початку очищаємо картоплю.

2. Нарізаємо його кубиками невеликого розміру, відварюємо до напівготовності.

3. Нам знадобиться склянку пшона, сіль і вершкове масло.

4. Отже, тепер пшоно і картопля варяться разом. Сіль додайте відразу, а молоко - в кінці варіння. У моїй мультиварці я готувала в режимі "каша" 30 хвилин.

5. Перед подачею зробіть поглиблення в тарілці з кашею і додайте вершкове масло. Смачного!