Рецепт Пшоняна каша «Сливуха» фото

Пшоняна каша «Сливуха»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Крупи, Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Пшоняна каша "слівуха" - традиційна страва на Кубані. Єдина її особливість в тому, що "слівуху" потрібно їсти свежеприготовленной. Якщо її пізніше підігріти, смак буде зовсім не той.


Ця пшоняна каша готується з додаванням молока і вершкового масла. Відразу потрібно відварити картоплю, після чого варити його разом з пшоном до готовності. В кінці варіння додається молоко, а вже перед подачею - вершкове масло. Таке кубанське блюдо добре поєднується з зеленню і свіжими овочами.

Отже, дивіться, як приготувати пшоняну кашу "слівуха" .


  • Пшоно - 1 склянок
  • Вода - 2 склянки
  • Картопля - 2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
  • Молоко - 0, 5 склянки
пшоняна каша
1. Ця страва легко готується на кухонній плиті і в мультиварці. Я вибрала мультиварку, щоб заощадити час. Отже, для початку очищаємо картоплю.
пшоняна каша
2. Нарізаємо його кубиками невеликого розміру, відварюємо до напівготовності.
пшоняна каша
3. Нам знадобиться склянку пшона, сіль і вершкове масло.
пшоняна каша
4. Отже, тепер пшоно і картопля варяться разом. Сіль додайте відразу, а молоко - в кінці варіння. У моїй мультиварці я готувала в режимі "каша" 30 хвилин.
пшоняна каша
5. Перед подачею зробіть поглиблення в тарілці з кашею і додайте вершкове масло. Смачного!

Схожі рецепти