Пшоняна каша на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто хоче почати свій ранок з правильного сніданку, я пропоную простий рецепт пшоняної каші на молоці. Вона виходить неймовірно смачна й поживна, особливо якщо додати до неї фрукти.
Я готую пшоняну кашу на молоці в домашніх умовах дуже часто, особливо на сніданок, адже, як мені здається, це найкраще початку дня, як для дорослих, так і для дітей. Зробити її зовсім не складно, і я навмисно не вказувала кількість цукру і солі в цьому рецепті приготування пшоняної каші на молоці, адже таку кашу можна подавати як солоної, так і солодкої, в залежності від ваших уподобань. Мені вона подобається в обох варіантах, а ви виберіть той, який вам більше до смаку.
- Пшоно - 1 Склянка
- Молоко - 2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Для початку ми дуже ретельно промиваємо пшоно під водою, поки вона не стане прозорою, потім обдаємо пшоно окропом, щоб прибрати з нього гіркоту.
Далі ми наливаємо в каструльку воду (досить багато) і доводимо рідину до кипіння, після чого викладаємо в каструльку промите пшоно. Варимо його на повільному вогні до напівготовності (15-20 хвилин), після чого зливаємо з каструлі воду, що залишилася.
В іншу каструльку наливаємо молоко і також доводимо його до кипіння, заливаємо молоком пшоно.
Продовжуємо варити кашу до повної готовності, а коли молоко майже повністю википить, додаємо в кашу вершкове масло, сіль і цукор за смаком. Перемішуємо все гарненько, вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою, даємо їй настоятися.
Наша каша готова, а значить можна приступати до сніданку. Приємного всім апетиту!