Пшоняна каша на кокосовому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати пшоняну кашу на кокосовому молоці. Це розкішний варіант для недільного сніданку. Кокосове молоко перетворює навіть банальну пшенку в справжній десерт!
Докладніше, як приготувати пшоняну кашу на кокосовому молоці, я розповім нижче. Я використовувала кокосове молоко з вмістом м'якоті 60%, тому розбавляю його соєвим. Якщо використовуєте молоко з меншою жирністю, то можна не розбавляти. У соус з хурми можете додати корицю, якщо любите. Каша виходить ароматною, вершкової і дуже смачною!
- Пшонка - 100 грам
- Соеве молоко - 160 мілілітрів
- Кокосове молоко - 120 мілілітрів
- Ванільний сироп - 1-2 капель
- Цукор - 1-3 Ст. Ложок
- Мухобойка - 1 штука
- Вода - 200 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Пшоно добре промийте, потім відваріть в киплячій воді 10 хвилин.
Злийте воду, яка вбралася. Додайте цукор, ванільний сироп, соєве і кокосове молоко. Варіть кашу ще 10-15 хвилин. Потім зніміть з плити, накрийте кришкою і дайте постояти 5 хвилин.
Поки каша вариться, наріжте хурму на дрібні кубики і подрібніть блендером в пюре.
Перекладіть кашу в глибоку миску, зверху полийте соусом з хурми. Перед подачею прикрасьте ягодами і горіхами.
Пшоняна каша на кокосовому молоці готова, смачного!