Рецепт Пшоняна каша «малятко» фото

Пшоняна каша «малятко»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Пшоно і пшениця
Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Рецепт, як приготувати пшоняну кашу «Малятко» дуже простий і зрозумілий навіть з першого разу. Кашу можна зробити собі або своїй дитині. За бажанням до неї додають фрукти, ягоди, горіхи.

Опис приготування:

Перед початком приготування варто гарненько промити кашу, як будь-яку крупу. Кашу можна приправити не тільки з фруктами або цукром. До неї додають варені і дрібно нарізані овочі, відварне м'ясо. Такий варіант відмінно підійде для дітей. Каша смачна, ситна і корисна.

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Вода - 0, 5 L
  • Молоко - 0, 5 L
  • Сіль, цукор - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1
Промийте пшоно в декількох водах, потім пересипте в сотейник і влийте заготовлену воду.
2
Надішліть сотейник на вогонь і варіть після закипання на мінімальному вогні до випаровування рідини.
3
Як помітили, що вся вода википіла, влейте молоко. Знову доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь, додайте сіль і цукор.
4
Варіть все близько двадцяти хвилин, час від часу помішуйте. Не чекайте, щоб википіло все молоко.
5
Каша повинна залишатися трохи рідкої, додайте масло і перемішайте, відразу подавайте кашу до столу.

Схожі рецепти