Рецепт Пшонка в горщику фото

Пшонка в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Не знаю, чим нагодувати гостей? А чому б вам не подати на стіл… кашу? Рецепт приготування пшенки в горщику з куркою і овочами цілком підходить для святкового меню!

Опис приготування:

Пшоняна каша з салом, молоком або рослинним маслом була основною стравою на столі російських селян протягом століть. Однак не гребували нею і представники більш забезпечених верств - в пісні дні бояри їли практично таку ж кашу, що і їх челядь, а з нагоди великих свят і особливо урочистих застіль пшоном фарширували поросят і птицю.

Цей рецепт приготування пшенки в горщику є чимось середнім між такою"багатою" кухнею і тієї звичайної кашею, яку майже кожен день їли менше привілейовані верстви населення. Сало в ній замінено на доступну зараз курку, а щоб каша не вийшла сухою, додається вершкове масло. Особливий аромат і апетитний зовнішній вигляд цієї страви надає сирна скоринка зверху - спробуйте, і ви не пошкодуєте. Таку кашу дійсно не соромно подати на стіл гостям!

  • Куряче м'ясо - 500 грам
  • Пшоно - 2 склянки
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сир - 100 грам
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - 2-3 Щепоток
пшонка в горщику - фото крок 1
Насамперед потрібно як слід промити пшоно і обсушити його на рушник.
пшонка в горщику - фото крок 2
У глибокому сотейнику або товстостінній сковороді нагріти рослинне масло і обсмажити пшенку до золотистого кольору. Крупу потрібно постійно помішувати, щоб не пристала. Додати воду (з 1 склянку пшона 3-3, 5 склянки води), посолити і варити практично до готовності.
пшонка в горщику - фото крок 3
У сковороді з невеликою кількістю масла обсмажити подрібнену цибулю і дрібно нарізане куряче м'ясо. Додати моркву, посолити, поперчити. Готувати ще кілька хвилин. Викласти в сковороду кашу, перемішати і вимкнути вогонь.
пшонка в горщику - фото крок 4
Розкласти кашу по горщикам. У кожен додати по щіпці мускатного горіха і столовій ложці вершкового масла.
пшонка в горщику - фото крок 5
Зверху покласти кілька кубиків сиру.
пшонка в горщику - фото крок 6
Закрити горщики кришками і відправити в розігріту до 180С духовку на півгодини. Перед закінченням приготування кришки можна зняти і дати схопитися зверху сирній скоринці. Подавати, посипавши подрібненою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти