Пшонка в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим нагодувати гостей? А чому б вам не подати на стіл… кашу? Рецепт приготування пшенки в горщику з куркою і овочами цілком підходить для святкового меню!
Пшоняна каша з салом, молоком або рослинним маслом була основною стравою на столі російських селян протягом століть. Однак не гребували нею і представники більш забезпечених верств - в пісні дні бояри їли практично таку ж кашу, що і їх челядь, а з нагоди великих свят і особливо урочистих застіль пшоном фарширували поросят і птицю.
Цей рецепт приготування пшенки в горщику є чимось середнім між такою "багатою" кухнею і тієї звичайної кашею, яку майже кожен день їли менше привілейовані верстви населення. Сало в ній замінено на доступну зараз курку, а щоб каша не вийшла сухою, додається вершкове масло. Особливий аромат і апетитний зовнішній вигляд цієї страви надає сирна скоринка зверху - спробуйте, і ви не пошкодуєте. Таку кашу дійсно не соромно подати на стіл гостям!
- Куряче м'ясо - 500 грам
- Пшоно - 2 склянки
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершкове масло - 150 грам
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сир - 100 грам
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - 2-3 Щепоток





