Пшонка на воді
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна пшенка на воді може стати хорошим початком дня, використовуватися як гарнір для м'яса або риби. Приготована за всіма правилами, добре урізноманітнює меню під час дієт і постів.
Для приготування традиційної пшенки на воді знадобиться зовсім небагато продуктів: крім крупи, тільки трохи вершкового масла. Класичний рецепт допоможе вам зробити смачну кашу, яка урізноманітнює ваше меню і може бути використана в якості гарніру для других страв. Дотримуючись певну послідовність дій, ви завжди швидко приготуєте добре проварену кашу.
- Пшоно - 1 Склянка
- Вода - 2, 5 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка

1. Перед тим як приготувати пшенку на воді, ретельно переберіть крупу, добре її промити. Воду зливайте до тих пір, поки вона не стане прозорою.

2. Закип'ятіть воду в чайнику. Залийте крупу окропом, це допоможе прибрати гіркий присмак пшона. Витримайте крупу в окропі одну хвилину, а потім злийте воду.

3. Налийте в каструлю до Пшонки окріп, сіль і posaharite. Додайте масло, добре перемішайте.

4. Варіть кашу від 7 до 10 хвилин, дивіться по готовності. Під час варіння перемішуйте. Готовність визначайте по мірі густоти. Вогонь повинен бути невеликим.

5. Накрийте каструлю щільною кришкою. Для того щоб каша настоялась, поставте її в нагрітий до 180 градусів духовку на півгодини. Можна залишити на самому маленькому вогні зверху плити на 25 хвилин. Дістаньте готову страву, викладіть кашу на тарілку. Смачна пшенка на воді готова!