Рецепт Пшонка на воді фото

Пшонка на воді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Традиційна пшенка на воді може стати хорошим початком дня, використовуватися як гарнір для м'яса або риби. Приготована за всіма правилами, добре урізноманітнює меню під час дієт і постів.

Опис приготування:

Для приготування традиційної пшенки на воді знадобиться зовсім небагато продуктів: крім крупи, тільки трохи вершкового масла. Класичний рецепт допоможе вам зробити смачну кашу, яка урізноманітнює ваше меню і може бути використана в якості гарніру для других страв. Дотримуючись певну послідовність дій, ви завжди швидко приготуєте добре проварену кашу.

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Вода - 2, 5 склянки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
пшонка на воді - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати пшенку на воді, ретельно переберіть крупу, добре її промити. Воду зливайте до тих пір, поки вона не стане прозорою.
пшонка на воді - фото крок 2
2. Закип'ятіть воду в чайнику. Залийте крупу окропом, це допоможе прибрати гіркий присмак пшона. Витримайте крупу в окропі одну хвилину, а потім злийте воду.
пшонка на воді - фото крок 3
3. Налийте в каструлю до Пшонки окріп, сіль і posaharite. Додайте масло, добре перемішайте.
пшонка на воді - фото крок 4
4. Варіть кашу від 7 до 10 хвилин, дивіться по готовності. Під час варіння перемішуйте. Готовність визначайте по мірі густоти. Вогонь повинен бути невеликим.
пшонка на воді - фото крок 5
5. Накрийте каструлю щільною кришкою. Для того щоб каша настоялась, поставте її в нагрітий до 180 градусів духовку на півгодини. Можна залишити на самому маленькому вогні зверху плити на 25 хвилин. Дістаньте готову страву, викладіть кашу на тарілку. Смачна пшенка на воді готова!

Схожі рецепти