Пряники в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Для мене досі залишаються незвіданими рецепти, в яких страви піддаються тепловій обробці в мікрохвильовці. Такі блюдо я поки роблю з великою обережністю і ретельно підбираю інгредієнти.
Повинна сказати, що є деякі страви, які все-таки добре виходять. Наприклад, я хочу вам розповісти про те, як приготувати пряник в мікрохвильовці. По суті, вона просто запікається. Тільки варто вчасно міняти потужність і правильно дотримати час. Залежно від вашої моделі мікрохвильовки, міняйте ці параметри.
- Цукор - 200 грам
- Рослинна олія - 80 грам
- Вода тепла - 250 грам
- Сіль - 2 грами
- Борошно - 300 грам
- Волоський горіх - 50 грам
- Цукати - 50 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач пакетик - 1 штука
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 5 чайних ложок
Перемішайте міксером: цукор, олія, воду, сіль, ванільний цукор, мед, какао, корицю.
Борошно просійте з розпушувачем в приготовану масу. Замішайте тісто.
Волоські горіхи подрібніть. Додайте їх в тісто разом з цукатами. Добре перемішайте.
Вилийте тісто у форму для випічки, застелену пергаментним папером.
Готуйте в режимі середньої потужності в мікрохвильовці протягом 5 хвилин. Потім на низькій - близько 12 хвилин. Якщо потрібно, то готуйте довше.
Подавайте пряник, прикрасивши її цукровою пудрою, як тільки вона охолоне. Приємного чаювання!