Рецепт Простий рецепт пирога до чаю фото

Простий рецепт пирога до чаю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Листкове тісто, Чорниця, Лохина
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги, Страви з начинкою

Дуже апетитний, соковитий і повний смаку пиріг з ягодами - це те, що вам потрібно з чашкою чаю! Розповім вам простий рецепт пирога до чаю. Пісочна основа, ягоди чорниці - звучить заманливо.

Пиріг робиться дуже просто і швидко. Можете використовувати заморожені ягоди або свіжі. Замість лохини відмінно підійде чорна смородина, малина, полуниця, персики, абрикоси, сливи. Використовую готове листкове тісто, проте, його можна зробити і самостійно.

  • Листкове тісто - 2 штуки
  • Лохина - 3 склянки (чорниця)
  • Борошно - 1/4 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
простий рецепт пирога до чаю - фото крок 1
1. Розкачайте трохи два листа листкового тіста, за допомогою тарілки виріжте 2 рівних кола. Один викладіть у форму для запікання і наколи виделкою, так тісто не вздуется при випіканні.
простий рецепт пирога до чаю - фото крок 2
2. Вимийте ягоди, потім висушіть їх і перекладіть в миску, додайте цукровий пісок, борошно, корицю, сік лимона, перемішайте.
простий рецепт пирога до чаю - фото крок 3
3. Викладіть ягоди всередину форми з тестом.
простий рецепт пирога до чаю - фото крок 4
4. Вершкове масло розділіть на шматочки і викладіть поверх ягід.
простий рецепт пирога до чаю - фото крок 5
5. Які залишилися листом листкового тіста накрийте ягідну начинку з маслом, щільно защипніть краю.
простий рецепт пирога до чаю - фото крок 6
6. Змішайте куряче яйце і молоко, змастіть отриманою сумішшю пироги і зробіть 4 надрізу, щоб виходило повітря.
простий рецепт пирога до чаю - фото крок 7
7. Випікайте пиріг близько 45-50 хвилин при температурі 170-180 градусів.
простий рецепт пирога до чаю - фото крок 8
8. Остудіть пиріг, потім розріжте і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти