Простий рецепт пирога до чаю
(покроковий рецепт з фото)
Дуже апетитний, соковитий і повний смаку пиріг з ягодами - це те, що вам потрібно з чашкою чаю! Розповім вам простий рецепт пирога до чаю. Пісочна основа, ягоди чорниці - звучить заманливо.
Пиріг робиться дуже просто і швидко. Можете використовувати заморожені ягоди або свіжі. Замість лохини відмінно підійде чорна смородина, малина, полуниця, персики, абрикоси, сливи. Використовую готове листкове тісто, проте, його можна зробити і самостійно.
- Листкове тісто - 2 штуки
- Лохина - 3 склянки (чорниця)
- Борошно - 1/4 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
1. Розкачайте трохи два листа листкового тіста, за допомогою тарілки виріжте 2 рівних кола. Один викладіть у форму для запікання і наколи виделкою, так тісто не вздуется при випіканні.
2. Вимийте ягоди, потім висушіть їх і перекладіть в миску, додайте цукровий пісок, борошно, корицю, сік лимона, перемішайте.
3. Викладіть ягоди всередину форми з тестом.
4. Вершкове масло розділіть на шматочки і викладіть поверх ягід.
5. Які залишилися листом листкового тіста накрийте ягідну начинку з маслом, щільно защипніть краю.
6. Змішайте куряче яйце і молоко, змастіть отриманою сумішшю пироги і зробіть 4 надрізу, щоб виходило повітря.
7. Випікайте пиріг близько 45-50 хвилин при температурі 170-180 градусів.
8. Остудіть пиріг, потім розріжте і подавайте до столу. Смачного!