Простий пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт простого пирога з яблуками повинен бути в арсеналі кожної господині. Готується пиріг швидко, а виглядає цілком гідно. Спробуємо?
Такий пиріг я зазвичай називаю "гості на порозі" : він незамінний, якщо в будинок ось-ось нагрянуть несподівані візитери, яких не хочеться пригощати магазинними солодощами. Дізнавшись, як приготувати простий пиріг з яблуками, ви більше не будете боятися раптового візиту співробітників чоловіка або далеких родичів. Та й для того, щоб по-швидкому побалувати себе і улюблену подружку смачною домашньою випічкою, швидкий пиріг з яблуками підходить ідеально
Загалом, розповідаю, як цей пиріг готувати!
- Яблука - 3-4 штук
- Цукор - 0, 5 склянки(+1 столова ложка - посипати яблука)
- Борошно - 3/4 склянки
- Яйця - 5 штук
- Ванільний цукор - 0, 25 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Білки відокремити від жовтків.
Збити жовтки з цукром до однорідної пишної маси.
Збити жовтки з цукром до однорідної пишної маси.
Білки збити з дрібкою солі до "піків" .
Обережно з'єднати білки з жовтками, поступово ввести просіяне борошно, ванільний цукор і корицю.
Вимішати однорідне тісто консистенції густої сметани.
Вимішати однорідне тісто консистенції густої сметани.
Змастити форму маслом.
Яблука вимити, обсушити і нарізати тонкими часточками.
Викласти яблука на дно форми "внахлест", посипати 1 столовою ложкою цукру і залити тестом.
Випікати в добре розігрітій духовці приблизно півгодини.
Готовність перевіряти зубочисткою - якщо вона суха, значить простий пиріг з яблуками готовий.
Злегка остудіть його, наріжте на порційні шматочки і подавайте зі сметаною або ягідним джемом.
Приємного чаювання!
Готовність перевіряти зубочисткою - якщо вона суха, значить простий пиріг з яблуками готовий.
Злегка остудіть його, наріжте на порційні шматочки і подавайте зі сметаною або ягідним джемом.
Приємного чаювання!