Пиріг з яблуками простий
(покроковий рецепт з фото)
До чаю хочеться спекти щось солоденьке і без зайвого клопоту? Тоді цей рецепт пирога стане вашою паличкою-виручалочкою. Ніжний бісквіт з ароматними яблучками - це приголомшливо смачний десерт.
Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати пиріг з яблуками простий і смачний. Ароматна кориця додає йому особливу пікантність, але крім неї можна використовувати цедру цитрусових, наприклад, або ваніль. Я рекомендую піч такий пиріг з зеленими і трохи кислуватими яблучками, щоб відтінити з їх допомогою солодкість тесту. Перед подачею пиріг можна присипати не тільки цукровою пудрою, але і какао.
- Яблуко - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 5 штук
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Ваніль - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком (для прикраси перед подачею)
1. Відразу ж включіть її, нехай вона прогріється до 180 градусів. Білки акуратно відокремити від жовтків.
2. З'єднайте білки з цукром, почніть збивати.
3. Коли маса стане білою і пишною, введіть жовтки і ваніль.
4. Невеликими порціями додайте просіяне заздалегідь борошно.
5. Жароміцних форму змажте як слід вершковим маслом.
6. Яблука очистіть і наріжте. Присипте їх корицею до смаку і перемішайте.
7. У форму акуратно вилийте тісто.
8. І викладіть яблучка. Можна зверху додатково присипати тісто з яблуками цукром, щоб утворилася скоринка.
9. Надішліть пиріг в духовку, випікайте його хвилин 40 до румяности.
10. Після остудіть і присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!