Простий пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку, коли хочеться спекти щось швидке, нескладне, з додаванням свіжих ягід або фруктів, на виручку прийде цей класний рецепт. Результатом ви точно залишитеся задоволені Рекомендую!
Це дуже яскравий, ароматний і апетитний пиріг. Ягоди не піддаються тепловій обробці, так що він не тільки смачний, але і корисний Хочу показати вам, як приготувати простий пиріг з полуницею, який із задоволенням їдять і дорослі, та діти. Його перед подачею можна прикрасити збитими вершками або листочками м'яти, наприклад.
- Борошно - 325 грам
- Вершкове масло - 230 грам
- Вода крижана - 6-8 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Полуниця - 650 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Цукор - 100-150 грам (для полуниці)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Мигдальний екстракт - 1/3 чайних ложки
- Жовток - 1 штука
- Збиті вершки - За смаком (по бажанню)

1. Розітріть в крихту просіяне борошно з вершковим маслом. Додайте цукор, сіль, крижану воду. Замісити тісто, з 10 хвилин відправте в морозилку. Після викладіть у форму, зробіть проколи вилкою, застелите фольгою і присипте зверху горохом або квасолею. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25. Після дістаньте, приберіть фольгу, змастіть збитим жовтком і підрум'яньте ще хвилин 5.

2. Полуницю вимийте, обсушити, видаліть хвостики. Наріжте середніми шматочками. Додайте за смаком цукор, сік лимона, ванільний і мигдальний екстракт. Всипте кукурудзяний крохмаль і акуратно перемішайте. Викладіть начинку на остиглий корж.

3. Доповніть збитими вершками і подавайте до столу.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!