Дірявий пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на таку дивну назву, пиріг цей дуже смачний, готується при цьому просто. Поєднання полуниці та вершків з ніжним смаком бісквіту то, що робить цей пиріг особливо привабливим.
Готується пиріг дуже просто, впорається навіть недосвідчена господиня. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 180-200 грам (частина масла використовується для змащування форми)
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Полуниця - 200-250 грам (свіжа або заморожена)
- Вершковий сирний сир - 140 грам
- Згущене молоко - 100 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вершки - 150-200 грам (для збивання)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Печиво - 100 грам
Підготуйте інгредієнти.
У мисці змішайте борошно, цукор, розм'якшене вершкове масло, яйця, сіль, розпушувач.
Міксером збийте суміш до однорідного стану.
Змастіть форму вершковим маслом, на дно форми викладіть печиво.
На шар печива викладіть підготовлене тісто, розмішайте. Випікайте в духовці при температурі 160 градусів протягом 45 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Поки випікається бісквіт, приготуйте полуничний крем, для цього подрібніть полуницю міксером.
Додайте до подрібненої полуниці вершковий сирний сир, згущене молоко і звичайне молоко.
Розмішайте до однорідності.
Остудіть спечений бісквіт до кімнатної температури. Якщо при випічці на бісквіті утворився "наплив", його можна просто зрізати ножем.
За допомогою відповідного предмета зробіть в пирозі поглиблення.
Викладіть полуничний крем, щоб заповнилися всі підготовлені "дірочки", дайте пирога трохи настоятися в прохолодному місці.
Збийте вершки зі столовою ложкою цукрової пудри.
Викладіть збиті вершки верхнім шаром пирога. При бажанні можна посипати тертим шоколадом, або натертим на тертці печивом, в сезон полуниці добре прикрасити пластинками свіжих ягід і листочками м'яти.
Дайте пирогу ще трохи настоятися в прохолодному місці, після чого його можна подавати до столу. Вийшов надзвичайно смачний пиріг з класичним поєднанням полуниці зі вершків. Обов'язково приготуйте для своїх рідних!