Дріжджовий пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Нарешті, дочекалися літа і полуниці! Ділюся рецептом красивого і смачного дріжджового пирога з полуницею. Відмінний варіант випічки для сімейного чаювання!
Гарний і смачний пиріг з полуницею приготувати дуже просто, дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням. При випіканні пирога стежте за його готовністю. Щоб тісто не дуже рум'яні, його можна прикрити фольгою. Діаметр форми повинен бути не менше 26-27 см., якщо форма менше, то пропорційно зменшите кількість інгредієнтів.
- Полуниця - 350-400 грам
- Молоко - 240 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 3 грами(2 жовтка - в тісто, 1 ціле яйце - в заливку)
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 1 ст. Ложка - на посипання, 3 ст. Ложки - в заливку)
- Дріжджі моментальні - 11 грам
- Крем - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - на посипання, 1 ст. Ложка - в заливку)
- Ванільний цукор - 1 штука (в пакетиках)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 500 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
Викладіть дріжджі в просіяне борошно, перемішайте.
Всипте в ємність для збивання 100 грам цукру і додайте два жовтки.
Збийте цукор з жовтками.
Влийте в цукрову суміш розтоплене вершкове масло.
Додайте в борошно сіль, розмішайте.
Влийте суміш рідких інгредієнтів в борошно.
Замісити тісто руками, скачайте в кулю і дайте тесту "підійти" протягом години.
Розкачайте тісто в пласт на пергаменті для випічки, викладіть зверху форму для випічки, позначте габарити.
За окресленому колі нанесіть суміш крохмалю і цукрової пудри (або пісочний), у співвідношенні 1:1.
Викладіть ягоди полуниці на відстані приблизно 1-1, 5 см. Один від одного по колу, зверху теж присипте сумішшю цукрової пудри і крохмалю, залишилися білком промажьте внутрішнє коло, оберніть ягоди зовнішнім краєм тесту і закріпіть. Якщо ягоди великі, їх можна розрізати навпіл.
Розріжте тісто по колу, щоб ягода залишилася в центрі розрізу.
Закріпіть один край розрізу, переверніть його на 90 градусів і розгорніть інший зріз, щоб полуниця була назовні. Перенесіть пиріг прямо на пергаменті в форму для випічки.
Приготуйте заливку зі сметани, ванільного цукру, яйця і крохмалю, розмішайте.
Залийте заливку в пиріг.
Розріжте ягоди полуниці.
Викладіть полуницю поверх заливки.
Випікайте пиріг при температурі 180 градусів 50-60 хвилин, подавайте пиріг, коли він повністю охолоне. Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою. Збирайтеся за смачним і красивим пирогом для сімейного чаювання!