Простий білий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування білого хліба в домашніх умовах.
Кількість порцій: 3-4
- Мука - 1, 5-2 склянки
- Дріжджі - 1/2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1/2 склянки (тепла)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
Для приготування нам знадобляться дійсно якісні сухі дріжджі.
Змішати 1 / 2 ст активних сухих дріжджів (1, 5 чайної ложки), 1 столову ложку цукру і 1 / 2 склянки теплої води. Нехай суміш постоїть протягом 10 - 12 хвилин.
Вам знадобиться 1, 5-2 склянки борошна.
Змішати борошно з дріжджовий сумішшю, додати близько 1 / 2 чайної ложки солі і місити.
Через годину ви побачите, що тісто виросло майже в два рази.
Злегка придушити тісто на посипаній борошном поверхні.
Через 10 хвилин замісу викладаємо тісто у форму для випічки хліба. Полити оливковою олією.
Дочекайтеся поки тісто підніметься в 2 рази.
Нагріти духовку до 200 градусів і запікати близько 20 хвилин.
Розрізати хліб на шматочки і зберігати в герметичному контейнері до 3 днів.