Проста «шарлотка» з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Популярний яблучний пиріг - це відома і улюблена «Шарлотка». Зробити таку вміють все господині, якщо ви ще не знаєте, то розповім, як приготувати просту «Шарлотку» з яблуками в духовці.
Такий пиріг можна готувати цілий рік, оскільки яблука - це один з найбільш доступних за ціною видів фруктів (цілий рік). Можна використовувати будь-який сорт яблук, а також є й інші варіанти (наприклад, з апельсинами або персиками). Шарлотку подають з кулькою морозива або вершковим сиром. Готується пиріг дуже просто.
- Яблука - 4 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукрова пудра - За смаком
1
Яблука вимийте і очистіть від шкірки, розріжте кожне навпіл і видаліть кісточки, потім наріжте шматочками і подрібніть їх.
2
У миску вбийте курячий яйця, додайте до них цукор і віночком розмішайте до утворення білої пінистої маси.
3
Просійте борошно і порційно додавайте її до тесту, перемішуйте після кожного разу.
4
У форму для випікання викладіть підготовлені яблука і влийте тісто. Струсіть форму, щоб тісто пішло на дно і вкрилися все шматочки.
5
Випікайте пиріг при 175 градусах близько 45-50 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.
6
Готовий пиріг дістаньте з духовки і залиште на пару хвилин, потім перекладіть з форми на тарілку і посипте цукровою пудрою. Зачекайте, поки він повністю охолоне, і тоді подавайте.