Рецепт Шарлотка з яблуками, проста і смачна фото

Шарлотка з яблуками, проста і смачна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Яйця , Вершкове масло
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Шарлотка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шарлотка - це дуже смачний яблучний пиріг, який нагадує бісквіт. Готувати його - одне задоволення, так як це просто і швидко. Раджу, як приготувати шарлотку з яблуками, просту і смачну.

Опис приготування:

Такий варіант шарлотки, де замість тесту використовується білий хліб або печиво"Дамські пальчики" , у нас не дуже популярний, а даремно! Пиріг виходить дуже-дуже соковитим і ароматним. Подавайте шарлотку зі збитими вершками в теплому або охолодженому вигляді.

  • Яблука - 6 штук
  • Біле вино - 50 мілілітрів
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Ізюм - 1/4 склянки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (в начинку)
  • Білий хліб - 10-15 скибочок
  • Вершкове масло - 8 Ст. Ложок (для хліба)
1
Яблука потрібно помити, очистити і нарізати часточками.
2
Розтопити вершкове масло в сотейнику, викладіть туди яблука, залийте їх вином і додайте цукор, лимонну цедру, родзинки, корицю і мускатний горіх. Тушіте, поки яблука не стануть м'якими.
3
Злийте рідину з яблучної суміші в інший посуд. Варіть сироп, поки він злегка не загусне. Потім поверніть його назад до яблук.
4
Ображати скоринки скибочок хліба. Розріжте кожен шматок хліба на 2 частини і обріжте верх, щоб шматочки по висоті були такі ж, як форма для випічки шарлотки.
5
Розтопити вершкове масло, додайте в нього 2 ст. Ложки цукру і розчиніть. Кожен шматочок хліба занурте в масло. Викладіть з хліба підставу і бортики в форму для випічки. Шматочки хліба повинні щільно прилягати одне до одного.
6
У підготовлену основу для шарлотки викладіть начинку, щільно її утрамбувавши. Зверху закрийте пиріг обрізками від хліба, не забувши занурити їх в масло.
7
Випікайте при температурі 190 градусів 30-40 хвилин. Якщо верх почне пригорати, накрийте пиріг фольгою.

Схожі рецепти