Яблучна шарлотка проста
(покроковий рецепт з фото)
Яблучна шарлотка - це дивно смачний солодкий пиріг, який найчастіше готується саме з яблуками. За смаком можна додавати груші і будь-які інші фрукти на ваш смак (а також родзинки, цукати).
Смачна яблучна шарлотка готується всього за півгодини. Яблука краще брати кислуватих сортів, вони гармонійніше поєднуються з солодким тестом. При подачі прикрасьте пиріг морозивом або цукровою пудрою, виходить дуже смачно! Якщо ви початківець кулінар, сміливо можете братися за приготування цього пирога.
- Борошно - 1 склянок
- Цукор - 1 склянок
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 чайних ложок
- Яблука - 4-5 штук
- Ваніль - 0, 5 чайних ложки
1. Приготувати шарлотку зможе навіть початківець кулінар. Цей пиріг готується з мінімальною кількістю інгредієнтів. Яблука краще брати кислуваті, оскільки тісто буде солодким.
2. Наріжте яблука півкільцями. Форму для випікання змастіть маслом і присипте трохи борошном. Тепер потрібно викласти яблука так, щоб не залишалося проміжків.
3. Збийте яйця в густу піну, додайте цукор і борошно. Збивати краще міксером, але можна і віночком вручну.
4. Залийте яблука так, щоб тісто покрило їх поверхню. Кількість яблук регулюйте самі (відповідно до висоти бортів).
5.Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Коли пиріг стане рум'яним, він готовий. Його можна діставати з духовки.
6. Після запікання дайте пирога трохи постояти, потім переверніть його і дістаньте з форми (якщо форма розкривається, буде ще краще).
7. Пиріг можна присипати цукровою пудрою або прикрасити фруктами.
8. У розрізі пиріг виглядає красиво. На смак він теж неймовірно ніжний. Чим більше яблук, тим смачніше.
9. Якщо подати шарлотку з морозивом вийде ще смачніше!