Повітряний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Бісквіт - основа тортів і тістечок. Природно, чим він вищий і пишніше, тим смачніше вийде ваш десерт. А щоб приготувати його правильно, потрібно дотримуватися нехитрих рекомендації. Читайте!
Хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати повітряний бісквіт. Запам'ятайте: звертайтеся з тестом дуже ніжно, перемішуйте його ложкою або лопаткою акуратно. При випічці ні в якому разі не відкривайте духовку, так як тісто напевно впаде і пишного бісквіта у вас не вийде. Спостерігайте за процесом випічки через віконце духовки.
- Яйця - 6 штук
- Борошно пшеничне - 130 грам
- Цукор - 210 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
1
Розітріть жовтки з цукром (105 г) і ванільним цукром.
2
Жовтки повинні біліть і збільшитися в обсязі.
3
Борошно просійте через сито.
4
Білки збивайте в окремій ємності, поступово збільшуючи швидкість міксера.
5
Додайте до білків решту цукру і продовжуйте збивати.
6
Поступово додавайте до жовтків збиті білки і просіяне борошно. Акуратно перемішайте лопаткою.
7
Готове тісто вилийте в змащену форму. Краї форми не змащуйте, тільки дно.
8
Випікайте бісквіт в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Пекін про 30 хвилин.
9
Смачного!